17 Kasım 2020 Salı

Danıştay da AKP’yi durduramadı: Yeşil Yol Projesi tam gaz

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Karadeniz’deki 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi’ni durdurdu. Ancak AKP hükumeti ise Danıştay kararına rağmen projeyi yapmakta kararlı olduklarını açıkladı.

BOLD – AKP iktidarı, Danıştay tarafından durdurulmasına karar verilen “Yeşil Yol” projesini yapmakta kararlı. Yolun asfalt projesi olmadığını savunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yol projesini yapmaya devam edeceklerini söyledi.

YAYLALARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN YOLLARIN GÜNCELLENMESİ

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Karadeniz’deki 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi’ni durdurdu. Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önceki gün bakanlığının bütçe görüşmesinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, projeye devam edeceklerini belirterek, “Yeşil Yol, Doğu Karadeniz’de yeni bir yol yapılanması asla değildir. Bu, zaten insanımızın kullandığı yolların, özellikle yaylaları birbirine bağlayan yolların güncellenmesi, düzenlenmesi ve biraz iyileştirilmesi projesidir” dedi.

ARAPLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

CHP’li Mustafa Adıgüzel, Varank’ın projenin “yeni bir yol yapılanması olmadığı” açıklamasını, “Evet öyle bakarsak yol projesi değil, rant projesidir” dedi. Hem maden işletmelerine hem de özellikle Arap girişimcilere o yollar üzerinden alan açıldığını belirten Adıgüzel, yolların paralel şekilde birbirine bağlanmasının doğanın kurgusuna da aykırı olduğunu dile getirdi. 2-B statüsündeki arazileri kullanan yurttaşlardan hayvancılık parası istenildiğini, Osmanlı’dan kalma tapuların yok sayıldığını dile getiren Adıgüzel, “Kendi yurttaşı mülk edinmekte zorlanırken, Araplara oralar peşkeş çekiliyor. Bu yol da onun güzergâhı olacak” diye konuştu.

Obama kitabında Erdoğan’ı anlattı: Hukuk ve demokrasiye bağlılığı sadece kendi iktidarı için

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder