20 Kasım 2020 Cuma

Kılıçdaroğlu: Belli odaklar devleti yönlendiriyor

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, kendisini tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkan MHP lideri Bahçeli’yi eleştirdi. “Meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Devleti belli odakların yönlendirdiğini açıkça gösteriyor” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık’ı makamında kabul etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya destek veren açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, yanında olduğunu ifade etmesi belki de bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Böylesine vahim bir tablo, aslında Türkiye’deki devlet yönetimindeki savrulmayı gösteriyor. Devletin iyi yönetilmediğini, savrulduğunu, belli grupların, belli odakların devleti yönlendirdiğini açıkça gösteriyor” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin geçmişte yaşanan acı günlere götürülmek istendiğine dikkat çeken CHP lideri, demokrasi vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bütün bu kışkırtmalara rağmen kararlılıkla demokrasiyi, insan haklarını savunmak, hak ihlallerine karşı çıkmak, haksızlığa uğrayanların yanında olmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız. Onların tahriklerine kapılmadan doğru bildiğimizi kararlılıkla, inançla ifade etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Alaattin Çakıcı’nın tehdit tweeti silindi: Kuralları ihlal etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder