20 Kasım 2020 Cuma

Coğrafya Kader: Bu ne biçim kanun, bu ne biçim Müslümanlıktır!

140journos, Tutuklu muhalif lider ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı belgeselle anlattı. “Coğrafya kader” isimli belgeselde Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, “Bu ne biçim kanundur! Bu ne biçim Müslümanlıktır” diyerek Tayyip Erdoğan’a isyan etti.

BOLD – Dijital medya platformu 140journos, tutuklu muhalif lider Selahattin Demirtaş’ın belgeselini çekti. Belgeselde Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş yaşadıklarını ve duygularını anlattı. Evladının tutukluluğu nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren Demirtaş, “Bu ne biçim kanundur! Bu ne biçim Müslümanlıktır. Vallahi hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Edirne Cezaevine yapılan ziyaret görüntülerinin yanı sıra Selahattin Demirtaş’ın, eşi Başak Demirtaş, kızları Delal ve Dılda Demirtaş ile yaptığı telefon görüşmesi de yer aldı. “Coğrafya kader” isimli belgeselde ayrıca, Başak Demirtaş tarafından çekilen, Selahattin Demirtaş’ın çocuklarıyla bir arada görüldüğü görüntüler de bulunuyor. 34 dakikalık belgeselin son bölümünde ise Selahattin Demirtaş’ın seslendirdiği bir türkü de ilk kez yayımlandı.

Belgesel, Demirtaş’ın Twitter hesabından da “Bir gün birlikte izleyebilmek dileğiyle…” ifadeleriyle paylaşıldı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder