20 Kasım 2020 Cuma

Turistler sokağa çıkma yasağından muaf olacak

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağının detayları ile ilgili valiliklere yazı gönderdi. Bakanlığın açıklamasına göre sokağa çıkma yasağı turistler için geçerli olmayacak. Otel rezervasyonu olanlar da yasaktan muaf olacak. 

BOLD – İçişleri Bakanlığı’nın salgın önlemlerine ilişkin açıkladığı soru-cevaplara göre, turistler sokağa çıkma yasağından muaf olacak. Cumaya gitmek isteyen yaşlılar ve 20 yaş altı gençler de yasağa tabi olmayacak.

PAZARTESİ SABAH 05.00’TE SON BULACAK

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği yazıya göre, sokağa çıkma yasağı 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak ve 22 Kasım Pazar günü saat 10.00’da son bulacak. Pazar günü saat 20.00’de tekrardan başlayacak olan sokağa çıkma yasağı 23 Kasım Pazartesi sabah saat 05.00’de son bulacak.

REZERVASYONU OLANLAR DA YASAKTAN MUAF

Türkiye’de bulunan yabancı turistlerin hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları belirtilen yazıda, havalimanlarındaki mağazaların, faaliyet gösterebilecekleri zaman aralığının 10.00-20.00 saatleri arası olarak belirlenen iş yerleri kapsamında bulunmadığı kaydedildi. Otel rezervasyonu bulunanların rezervasyonu olduğunu belgelemesi halinde izin almaksızın özel araçlarıyla seyahat edebileceklerine dikkat çekildi.

YAŞLILARA CUMA NAMAZI İZNİ

Cuma namazı kılmak isteyenler için hıfzıssıhha kurullarınca 65 yaş ve üzeri yaşlıların sokağa çıkma saatinin cuma namazı bitimine kadar uzatılabileceği belirtilen açıklamada, 20 yaş altındaki gençlerin sokağa çıkış saatinin de cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabileceği belirtildi. Azınlık cemaatlerinin 65 yaş ve üzeri din adamlarının da kısıtlama öngörülen saatlerde dini vecibeleri yerine getirebilecekleri kaydedildi.

Türkiye’nin ‘bebek mahkum’ utancı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder