21 Kasım 2020 Cumartesi

Komisyonda kabul edildi, koronavirüs artık meslek hastalığı sayılacak

Koronavirüsün sağlıkçılar için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi tüm partilerin ortak kararı ile kabul edilerek TBMM Sağlık Komisyonu’ndan geçti. Sağlıkçılar, kararın geçmiş dönemde ölen sağlıkçıları da kapsamını istiyor. 

BOLD – Koronavirüsün sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi TBMM Sağlık Komisyonu’ndan geçti. Sağlıkçılar, teklifin bir an önce TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmasını bekliyor.

GEÇMİŞ DÖNEMDE ÖLENLERİ DE KAPSAMALI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), yayınladığı açıklamayla koronavirüsün meslek hastalığı sayılmasının Meclis Sağlık Komisyonu tarafından kabul edildiğini duyurdu. Komisyon Başkanı Recep Akdağ’ın ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söylediği belirtilen açıklamada, “Sağlık Komisyonu’nda onaylanan yasa teklifi bir an önce, geçmiş dönemde yaşamını yitiren ve enfekte olan sağlık emekçileri ile tüm sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan emekçileri kapsayacak şekilde yasalaşması için sürecin takipçisi olacağız” denildi.

Müslüman aydınlar Amerika’da İslami eğitime destek için buluşuyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder