21 Kasım 2020 Cumartesi

Limak-Cengiz-Kalyon’un girmediği Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesi AKP’li isme verildi

Limak-Cengiz-Kalyon grubu elenince iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesini bu kez de AKP belediye başkan adayının şirketi kazandı. İhaleyi alan Kozuva şirketinin yönetim kurulu başkanı Süleyman Kozuva’nın AKP Çerkezköy belediye başkanı adayı olduğu belirtildi.

BOLD –  Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın üstyapı ihalesinde en yüksek teklifi 147 tur sonunda 297 milyon 100 bin Avro artı KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişimi verdi.

Kozuva Şirketler Grubu bünyesindeki Çerkezköy merkezli iki firmanın yönetim kurulu başkanı Süleyman Kozuva, son seçimlerde AKP’den belediye başkan adayı olmuştu.

Cumhuriyet’in haberine göre Çukurova Havaalanı için daha önce yapılan ihalede Limak-Kalyon-Cengiz Ortak Girişim Grubu elenmişti. İhaleden 12 gün sonra dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın görevden alınırken, yeni Bakan Adil Karaismailoğlu’nun göreve gelmesinden 18 gün sonra yapılan ihale de iptal edildi.

Önce 26 Ekim’e sonra da 20 Kasım’a ertelenen ihale, dün Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nde yapıldı. İhale öncesinde sabah saatlerinde TAV, kendilerinin de teklif vereceklerini duyurdu. Komisyon Başkanı DHMİ Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül ihale öncesinde yaptığı açıklamada, 7 firmanın dosya satın aldığını ve bunların yer görme belgelerinin onaylandığını belirtti.

LİMAK-KALYON-CENGİZ İHALEYE GİRMEDİ

Daha önceki ihalede elenen Limak-Kalyon-Cengiz Ortak Girişim Grubu’nun yeni ihaleye girmemesi dikkat çekerken, birden fazla istekli olması nedeniyle açık artırma yapıldı. Akşam saatlerinde 147 tur süren pazarlık sonucunda en uygun teklifi 297 milyon 100 bin Avro artı KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişiminin yaptığı açıklandı. İki firmanın havaalanı ve inşaat alanında etkin olan TAV, YDA, Rönesans, İçtaş gibi büyük firmaları geride bırakması dikkat çekti.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NİN SAHİBİ

İhaleyi kazanan iki firma da Çerkezköy kökenli. Favori İşletmecilik, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Somali Mogadişu Havaalanı’nın 20 yıl süreyle işletmesini almıştı. İhaleyi kazanan YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ise “çorap imalatı” yapıyor. İki şirket, Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteriyor. Başakşehir Koleji de Kozuva Şirket Grubu bünyesinde bulunuyor. Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, son seçimlerde AKP’den Çerkezköy Belediye Başkan adayı olmuştu. Kozuva halen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak görev yapıyor. İhale sonucu Bakan Adil Karaismailoğlu’nun onayının ardından resmiyet kazanacak.

Halkın kredi ve kart borçları arttı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder