15 Haziran 2021 Salı

5 aylık hamile kadın 5 gündür gözaltında

Beş aylık hamile bir kadının 5 gündür eşiyle birlikte Hatay Emniyeti’nde gözaltında tutulduğu öğrenildi. Haberi Sezgin Tanrıkulu duyurdu, “İfadesini alsanız ne soracaksınız bu kadına? İki saatte ifadesi biter” dedi.

BOLD – Karnı burnunda kadınlar gözaltına alınmaya devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili ve insan hakları savunucusu Sezgin Tanrıkulu, 5 aylık hamile bir kadının 5 gündür Hatay’da gözaltında olduğunu açıkladı.

Kendi televizyon kanalı MST TV’de dün yaptığı yayında hak ihlallerini gündeme getiren Tanrıkulu, “Bakın 5 aylık hamile kadın 4 gündür gözaltın tutuluyor. İfadesini alsanız ne soracaksınız bu kadına? İki saatte ifadesi biter. Ondan sonra götürürsünüz savcıya, adli kontrol tedbiriyle evine gönderirsiniz hamile kadını. Ne olmuş yani?” dedi.

“5 YIL SONRA BUNU NASIL YAPABİLİYORSUNUZ?”

Tanrıkulu şöyle devam etti: “Bugüne kadar örgütle bağını saptamamışsınız, darbeden 5 yıl sonra neyi saptayacaksınız? Yok bankada hesabı çıkmıştır, yok bir arkadaşıyla telefonda görüşmüştür. Hamile kadın, 5 aylık hamile, alıyorsunuz götürüyorsunuz. Dört gözaltında nasıl tutarsınız. 5 yıl sonra bunu nasıl yapabiliyorsunuz?”

5 aylık hamile kadın 5 gündür gözaltında yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder