18 Haziran 2021 Cuma

Sezgin Baran Korkmaz açıkladı: Veyis Ateş 10 milyon euro istedi

Hakkında karapara aklama soruşturması bulunan Sezgin Baran Korkmaz, sunucu Veyis Ateş’in kendisinden arabuluculuk karşılığı 10 milyon euro istediğini doğruladı. Ateş kendisine koruma tahsis edildiğini ifade ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 1999’dan beri tanıştığını açıkladı.

BOLD – Halk TV’de İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Veyis Ateş, Sezgin Baran Korkmaz ile Temmuz 2020’de, Bodrum’da bir arkadaşının teknesinde tatildeyken tanıştığını söyledi. Ateş, 10 milyon euro istemediğini öne sürerken, canlı yayına bağlanan Korkmaz, 10 milyon euro iddiasını doğruladı.

TEKNEYİ DE TATİLİ DE KABUL ETMEDİ

Habertürk’le yolları ayrılan Ateş, kendisi hakkındaki iddialarla ilgili “Sezgin Baran Korkmaz’la ben Temmuz 2020’de, 20’leri olabilir, meşhur Paramount Otel’e davetli olarak gittim. Ben zaten Bodrum’da tatildeydim. Arkadaşımın teknesindeydim. Ben o tekneye bindikten, İstanbul’a döndükten sonra orada çekildiğim bir fotoğrafı attım, Instagram’a koydum. Bizim aramızda geçen diyalogla, benim bir teknem yok. Benim arkadaşlarımın teknesi. Paramount Otel’e Cihan Ekşioğlu beni davet etti. Bir defa gittim. Ya cuma ya da cumartesi pazar akşamı, para ödemedim, davetli olarak gittim. Bu ve benzer otellere davetli olarak zaten gittim” dedi.

“10 MİLYON EURO İSTEMEDİM”

Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği iddiasıyla ilgili Ateş, “Bu konuşma bana ait değil. Böyle bir talep aramızda geçmedi” dedi. Saymaz’ın “Ben bu konuşmayı dinledim” demesi sonrası “10 milyon euro istemiş miyim, böyle bir kayıt var mı, ben kendi ellerimle götüreyim. Benim 7 aydan beri çıkmayan sesim, çıkmayan konuşmam, neresi önü, neresi arkası bilmediğim bir konuşma. Ben 10 milyon euro istemedim, böyle bir konuşmayı yapmadım” dedi.

KORKMAZ’DAN “İSTEDİ” İDDİASI

Ateş’in açıklaması sonrası canlı yayına bağlanan Korkmaz, Veyis Ateş’in avukatı aracılığıyla irtibat kurduğunu ve aracılık için kendisinden 10 milyon euro talep ettiğini öne sürdü. Yayına ikinci kez bağlanan Korkmaz, iddiayı yineleyerek “Veyis Ateş 10 milyon euro istedi ama ben vermedim” dedi. Korkmaz, “Bende kayıt olduğunu düşünmediği için başkalarını ona doğru çekmeye çalıştığı için ben Selivay’a dinlettim. Sevilay yönetimine söyleyecekti, bu adalet önünde hesap verene kadar konuşmayacaktım. Yalan söylüyor, gözümün içine baka baka yalan söylüyor. Benden kimin için para istediğini onun açıklaması lazım” dedi.

ATEŞ: PEKER’LE SOHBET ETTİK

Veyis Ateş, organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker hakkında da açıklamalarda bulundu. Ateş, Peker ile beraber sohbet ettiklerini belirterek, “Sedat Peker’le 2016-2017 yılı olabilir Kuruçeşme’de bir mekanda 4-5 kişi oturduk, yemek yedik, sohbet ettik. Ne siyaset konuştuk, ne iş konuştuk. Hayatımızda bir defa orada tanıştık. Ne bir selam aldık, ne bir selam gönderdik” dedi.

“3 YILDIR KORUMAM VAR”

İçişleri Bakanlığı’nın kendisine koruma ve araç tahsis ettiği iddiasıyla ilgili konuşan Ateş, “Devlet bana Mercedes tahsis etmedi. Benim korumam var. 3 yıldır. Ekrana çıkıyorum, Afrin, Cerablus, El Bab, Azez’e gidip döndüğümde” ifadelerini kullandı.

 

Ülkücü Hareket yine gündemde: Avrupa ülkelerinde bakış nasıl? Kimler yasakladı?

Sezgin Baran Korkmaz açıkladı: Veyis Ateş 10 milyon euro istedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder