18 Haziran 2021 Cuma

HDP’li Deniz Poyraz’a 6 kurşun: Resmen katliama gelmiş ama kimseyi bulamamış!

HDP’li Hüda Kaya’nın Sadat ile ilişkili olduğunu öne sürdüğü eski sağlık çalışanı Onur Gencer, HDP İzmir İl Başkanlığını basıp parti üyesi Deniz Poyraz’ı 6 kurşunla katletti. Olay yerinde polise teslim oldu. HDP İzmir İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur, binada kimse olmadığı için katliam yaşanmadığını söyledi.

BOLD – İzmir’in Konak ilçesinde bulunan HDP İzmir İl Başkanlığına gelen eski sağlık çalışanı 27 yaşındaki Onur Gencer, iddiaya göre üzerinde taşıdığı silahla birlikte ikinci katta bulunan parti binasına girerek kapıyı açan parti üyesi ve çalışanı Deniz Poyraz’ı (38) vurdu. Cumhuriyet’ten Muhammed Özmen ve Mehmet İnmez’in haberine göre, cinayet sonrası olay yerinden ayrılmayan Gencer, yangın söndürme tüpünü camdan aşağı attı. Olay yerinde polis tarafından gözaltına alınan Gencer’in ilk ifadesinde şunları söylediği belirtildi: “Kimseyle de bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK’dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim.”

ANNESİNİN YERİNE ÇALIŞMAYA GELMİŞTİ

Olay sonrası bina önüne gelen parti üyeleri saldırıya tepki gösterdi. Polis, geniş güvenlik önlemleri alırken slogan atan vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Öldürülen Deniz Poyraz’ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz’ın rahatsızlığı sebebiyle bir günlüğüne onun yerine işe gittiği belirlendi. Poyraz’ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu öğrenildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı. Parti çalışanını öldüren Onur Gencer’in Deniz Poyraz’ın cesedinin fotoğrafını çekerek ‘Leş1’ diyerek WhatsApp hikâyeleri üzerinden paylaştığı ortaya çıktı.

KATLİAMA GELMİŞ!

HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, yaşananların göz göre göre geldiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Aylardır binamız hedef gösteriliyordu. Emniyetle görüştük, valilikle görüştük. Katliam olacağını haber verdik” dedi. HDP İzmir İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur ise bir internet sitesine yaptığı açıklamada “Deniz’i katlettikten sonra kapısını açamadığı başkanlık odasının da anahtar deliğine silah sıkmış. Resmen katliama gelmiş ama kimseyi bulamamış. O saatlerde genellikle ben ve sayman arkadaşımız orada oluruz. Sayman arkadaşımız havaalanına gitmiş. Benim de korona karantinam bugün bitti. O nedenle biraz geç geldim partiye. Tesadüfen yaşıyoruz. Bütün odaları tek tek arayıp kimseyi bulamayınca silah sıkmış.Daha önce de gerekli tedbirlerin alınması için güvenlik güçleri ile görüştük. Olayın şahsi olmadığını ve daha organize bir güç olduğunu tahmin ediyoruz.”

TÜRKİYE’NİN SİYASİ HAYATINA SALDIRI

CHP il ve ilçe yöneticileri HDP il binası önüne geldi. CHP İzmir İl Başkanı Yücel, “Bir siyasi partiye silahlı bir saldırı yapıldı. Hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın bu Türkiye’nin siyasi hayatına yapılmıştır. Arkasında kimler var, ne var ne yok zaman gösterecek. Bunun arkasını hem İzmir Emniyeti’nin hem de İçişleri Bakanlığının soruşturması, arkasındaki kişi ya da kişileri adalete teslim etmesi gerekiyor” dedi.

6 KURŞUNLA KATLEDİLDİ

MA’nın aktardığına göre Onur Gencer’in Deniz Poyraz’ı katletmesiyle ilgili olay yeri inceleme raporu ortaya çıktı. Poyraz’ın 6 kurşunla öldürüldüğü vurgulanan raporda şu ifadeler yer aldı:

“Harici muayenede, kafada ostoksipitalde bir adet, sol diz çevresinde ve sol bacak üst kısımda toplam 4 adet, sağ bacak orta-alt kısmında 2 adet bazılarının etrafı ekimozlo ateşli silah yaraları ile kafada sağ temporo-oksipitalde yaklaşık 7-8 cm’lik kemiğe kadar inen, kenarları düzgün ve altındaki kemik dokuda kırk olan açık yara bulunduğu görüldü. Olay yeri şartlarında ve kanamalı olması nedeniyle özellikle saçlı deri içinde başka bulgu yara olup olmadığının otopsi işlemi sırasında daha ayrıntılı bakılması kanaatine varıldı.”

İzmir Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunda da ölümün ateşli silah sonucu gerçekleştiği ve laboratuvar tetkikleri sonucu ayrıntılı otopsi raporunun hazırlanacağı belirtildi.

HDP’li Deniz Poyraz’a 6 kurşun: Resmen katliama gelmiş ama kimseyi bulamamış! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder