14 Haziran 2021 Pazartesi

Cenevreli kadınlar ‘Saygı’ için sokakta

İsviçre’nin Cenevre kentinde kadın örgütleri artan ücret farklılıkları, ayrımcılık, kadınlar için düşük olan emeklilik maaşlarının düzeltilmesi talebiyle ‘saygı’ eylemi düzenledi.

BOLD – İsviçre Sendikalar Birliği (USS) öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik tüm İsviçre’de de yapıldı. Birleşmiş Milletler (BM) Kırık Sandalye gösteri alanında toplanan yüzlerce kişi, ellerindeki pankartlarla gelir adaletsizliğini ve emekli haklarındaki eşitsizliği mor renkle protesto etti.

Kadınlar için artan ücret farklılıkları, ayrımcılık, kadınlar için düşük olan emeklilik maaşları, yetersiz çocuk bakım hizmetleri gibi konularda adaletsizlik olduğuna vurgu yapılan gösteride yetkililerden daha iyi ücret, daha iyi emekli maaşı ve saygı talep edildi.

Salgın döneminde kadınların çoğunlukta olduğu birçok işin öneminin ortaya çıktığına dikkat çekilen eylemde ayrıca, satışta, bakımda veya temizlikte kadınların önde, çalışma koşullarının ve ücretlerinin geride kaldığı hatırlatıldı. Etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu farklı ülkelerin yöresel ezgileri ve danslarıyla destek verdi. Etkinlik sonunda kalabalık grup Gare Cornavin alanına kadar yürüdü.

ABD ve NATO çekiliyor: Türkiye, Afganistan bataklığında tek başına mı kalacak?

Cenevreli kadınlar ‘Saygı’ için sokakta yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder