19 Haziran 2021 Cumartesi

Ziraat Bankası yönetimine 3,1 milyon lira fazladan ödeme yapılmış

Demirören Holding’e verdiği 750 milyon dolarlık kredi ile gündeme gelen Ziraat Bankası’nda skandallar bitmiyor. Bankanın yönetim ve denetim kurulu üyeleri için yıllık fazladan 3 milyon 105 bin TL harcandığı, ödemelere ilişkin belgelerin de Sayıştay’a verilmediği ortaya çıktı.

BOLD – Çiftçiye verdiği kredileri kısan Ziraat Bankası yönetiminin kendisine fazladan ödeme yaptığı ortaya çıktı. Maaşlarına ek olarak 19 bin 750 lira huzur hakkı alan yönetim kurulu üyelerine, yılda 4 ikramiye ve ödemelerini Ziraat’in yaptığı kredi kartı verildi. Yönetim ve denetim kurulu üyelerine bir yılda ödenen ücret 5 milyon 451 bin TL’yi buldu.

KİT KOMİSYONUNDA GÜNDEME GELDİ

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Ziraat Bankası’nın 9 kişiden oluşan yönetim kurulu ve 2 kişiden oluşan denetim kuruluna 2019 yılında 5 milyon 451 bin 396 TL ödendiğini söyledi. Sertel, “Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri kendilerine yılda dört maaş tutarında ikramiye bağlayarak, banka tarafından tahsis edilen kredi kartlarını kullanarak almaları gereken paranın iki katından fazlasını alıyor ama Sayıştay’a hesap vermekten imtina ediyor. KİT Komisyonu’nda biz bu paraların hesabını sorduk, cevabını bekliyoruz” dedi.

SAYIŞTAY DA MERAK EDİYOR

TBMM KİT Komisyonu’nda Ziraat Bankası’nın bilanço ve hesapları görüşüldü. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, sorulara yazılı olarak cevap vereceğini belirtti.

750 MİLYON DOLARLIK DEMİRÖREN KREDİSİ CEVAPSIZ KALDI

KİT komisyonu Ziraat Bankası’nın, Aydın Doğan’ın medya grubunu Demirören Grubu’na satışıyla ilgili verdiği 750 milyon dolarlık kredi tartışmalarına sahne oldu. Ziraat Bankası Genel Müdürü Çakar, “Bankamız bu firmaya da bütün müşterilerinde olduğu gibi bankacılık usul ve esaslarının gerektirdiği çerçevede muamele etmektedir. Bu kredinin tabii olduğu bankacılık kuralı ne ise bu kredi için de aynısı uygulanmaktadır” dedi.

Ciner’den Veyis Ateş’e tazminat kıyağı

Ziraat Bankası yönetimine 3,1 milyon lira fazladan ödeme yapılmış yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder