15 Haziran 2021 Salı

Fotoğraflı diplomasi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesindeki bir fotoğraf dünyanın gündemine oturdu. Biden’ın ayakta, Erdoğan’ın oturduğu yerden kalkmaya çalışırken çekilen fotoğrafı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının tepkisini çekti. Ancak bu tür fotoğraflar daha önceki liderler görüşmelerinde de çekildi.

BOLD – Uluslararası ajanslar AFP ve Reuters tarafından servis edilen Biden-Erdoğan fotoğrafında iki isim Kovid-19 tokalaşması yapıyor. Erdoğan doğrulmaya çalışırken ağzı ve yüzü de Biden’ın ellerine yaklaşıyor. Fotoğraf, Financial Times gazetesinin manşetine de taşındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, fotoğrafla AKP lideri Erdoğan’ın küçük düşürülmeye çalışıldığını belirterek tepki gösterdi.

SARKOZY’YE MERDİVENDE KARŞILAMA

Ancak benzer fotoğraflar Erdoğan’ın üstün göründüğü karelerle başka ülke liderlerine de yapıldı. Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile Erdoğan’ın Ankara’daki görüşmesinde merdiven basamağı üstünlüğü yapılmıştı. 2011 yılında Türkiye’ye gelen Sarkozy’i Erdoğan Başbakanlık merdivenlerinde karşılamıştı. İki basamak aşağıda kalan Sarkozy ile Erdoğan arasında büyük bir boy farkı varmış gibi yansıtılmıştı.

fotoğraflı diplomasi

HOLLANDE DE BİR BASAMAK YUKARI ÇIKTI

Diplomaside üstünlük mesajı olan kareyi iktidara yakın medya ballandırarak anlatmıştı. Sonraki Fransız Cumhurbaşkanı Hollande’nin bu fotoğrafın intikamını almak istediği yazıldı. 2013 yılında St Petersburg’daki G20 zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin bir basamak yukarda fotoğraf çektirmeye çalıştığı haberlere yansımıştı.

Fotoğraflı diplomasi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder