14 Haziran 2021 Pazartesi

Brüksel dönüşü Erdoğan’ı kapıda bekleyen tehlike: ‘Hamdolsun’ pahalıya patlar mı?

ABD Başkanı Joe Biden’la görüşen Erdoğan, bir gazetecinin 1915 Olaylarının gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine “Hamdolsun gelmedi” diyerek cevap verdi. Biden’ın ‘1915 Olayları’ için 24 Nisan’da kullandığı ‘Soykırım’ ifadesi sonrası ABD ile yol ayrımına gelindiğini söyleyen Bahçeli’nin, Erdoğan’ın bugünkü ‘hamdolsun’ çıkışı sonrası yapacağı hamle merak konusu.

BOLD – ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için ‘soykırım’ demesinin ardından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok sert tepki gösterdi.

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Bahçeli, “Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür, aynı zamanda siyasi akılsızlık ve ahlaksızlıktır. Müttefik bilinen bir ülkeyle yol ayrımına gelinmiştir. Dostluk ve stratejik bağlar kurduğu bir ülkeye soykırım gölgesi düşürmeye kalkışan bir zihniyetle muhtemeldir ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

GÜNDEME GETİRECEĞİZ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Brüksel ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında 1915 olayları için Joe Biden’ın soykırım ifadesi kullanmasından rahatsız olduklarını, bunu ikili görüşmede dile getireceklerini söyledi.

Fakat Erdoğan, Biden ile yapılan görüşmeye ilişkin sorulan “Biden’ın 1915 olaylarının soykırım olarak tanıması gündeme geldi mi?” sorusuna, “Hamdolsun gelmedi” diye yanıt verdi.

Konuyu Erdoğan’ın gündeme getirmesi gerektiğini söyleyen muhalefet Erdoğan’a tepkili. En çok merak edilen konuların başında ise ‘Soykırım’ açıklamasından sonra ABD ile yol ayrımına gelindiğini söyleyen Bahçeli’nin tepkisi geliyor.

ABD ile yol ayrıma gelindiğini düşünen Bahçeli’nin, Erdoğan’ın ‘hamdolsun’ çıkışı karşısında nasıl bir hamle yapacağı bir diğer merak konusu.

https://boldmedya.com/2021/06/14/abd-ve-nato-cekiliyor-turkiye-afganistan-batakliginda-tek-basina-mi-kalacak/

Brüksel dönüşü Erdoğan’ı kapıda bekleyen tehlike: ‘Hamdolsun’ pahalıya patlar mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder