18 Haziran 2021 Cuma

Süleyman Soylu kısa mesajla Saray’ı vurdu: “Devlet para istemez”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milyonlarca telefona gönderdiği mesajda “Biz bize yeteriz” kampanyasıyla korona salgını döneminde halktan IBAN ile para isteyen Saray’ı hedef aldı. Yıllardır kullanılan dolandırıcı uyarısı mesajına “Devlet para istemez” ifadesi eklendi. 

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu görevden alacağı iddiası Ankara kulislerinde sıklaştı. Soylu da Saray’ın taviz vermediği itibarına yönelik suikastlar düzenlemeye devam ediyor. Soylu, son olarak halka gönderdiği mesajlarda korona için para toplayan Saray’ı hedef aldı.

SİZDEN PARA İSTEYENLERE İNANMAYIN

İçişleri Bakanlığı tarafından rutin olarak yıllardır halka gönderilen mesajlarda “Sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle bir durumda hemen 155 Polis İmdat ihbar hattını arayın” uyarıları bulunuyor.

ÇÜNKÜ DEVLET PARA İSTEMEZ

Bakanlığın son gönderdiği mesajlara eklenen “Devlet para istemez” cümlesi dikkat çekti. Son uyarı mesajında şu ifadelere yer verildi: “İçişleri Bakanlığı önemle duyurur; Sizi polis, asker veya savcıyım diyerek arayıp, hesap ya da kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti gibi sözlerle sizden para veya banka hesap bilgilerinizi isteyen dolandırıcılara itibar etmeyiniz. Çünkü devlet para ve hesap numarası istemez.”

ERDOĞAN HALKTAN PARA İSTEDİ

Geçen yıl koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başlamasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dar gelirlilere ilave destek sağlamaya yönelik “Biz Bize Yeteriz” isimli kampanya başlattı. Kampanya için kamu bankalarında açılan hesap numaralarını ve IBAN’larını paylaşan Erdoğan, isteyenlerin de SMS göndererek bağış yapabileceğini duyurmuştu. Diğer ülkeler halka karşılıksız yardım yaparken Erdoğan’ın halktan para istemesi büyük tepki çekmişti.

Karamollaoğlu Saray’ın heyecanını deşifre etti: A haber bile gelmiş

Süleyman Soylu kısa mesajla Saray’ı vurdu: “Devlet para istemez” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder