19 Haziran 2021 Cumartesi

HDP saldırısının ardından Diyarbakır’da AKP binasına molotof atıldı

İzmir’de HDP binasına yapılan ve Deniz Poyraz’ın yaşamını yitirdiği olayın ardından dün gece Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AKP binasına molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Parti çalışanlarının içeride bulunduğu sırada yapılan saldırı ile ilgili 2 kişi gözaltına alındı. HDP saldırısına sessiz kalan AKP’li yetkililer ise parti binasına molotof atılmasına tepki gösterdi.

BOLD – Diyarbakır’da AKP Hani ilçe binasına molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Parti çalışanlarının içeride olduğu sırada gerçekleşen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dün akşam saatlerinde meydana gelen, herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı olayda, AKP İlçe binası önüne gelen bir kişi, elindeki molotof kokteylini yaktıktan sonra parti binasına attı. Molotof kokteyli içeri isabet etmezken saldırgan olay yerinden hızla uzaklaştı. Güvenlik kameralarının tespit ettiği saldırganların yakalanması için operasyon başlatırken, olayla ilgili iki kişiyi gözaltına aldı.

HDP’YE YAPILAN SALDIRININ BİR BENZERİ

Olayla ilgili açıklama yapan AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, olay sırasında parti görevlilerinin içeride olduğunu belirterek, “Dün İzmir HDP İl binasına yönelik yapılan iğrenç saldırının bir benzeri, bu gece Diyarbakır’ımızda Hani İlçe teşkilatımızın binasına yönelik olarak yapılmaya çalışıldı. İçeride bulunan kardeşlerimizin şans eseri yara almadan kurtulabildiği bu iğrenç saldırıyı, tıpkı dün yapılan saldırı da olduğu gibi; Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak lanetliyoruz” dedi.

AKP SALDIRIYI LANETLEDİ

Olay sonrası sosyal medya üzerinden açıklama yapan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş “Diyarbakır Hani İlçe binamıza yönelik terör saldırısını ve arkasındaki şer odaklarını lanetliyorum. Aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir sinsi oyun bozamayacaktır” dedi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Diyarbakır’ın Hani ilçesinde partilerinin binasına yönelik saldırıyı lanetlediklerini, her türlü provokasyonu yenecek güce sahip olduklarını bildirdi.

Erdoğan rejimi, Gülen Hareketi’ne yönelik cadı avını Kırgızistan’a taşımak istiyor

HDP saldırısının ardından Diyarbakır’da AKP binasına molotof atıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder