15 Haziran 2021 Salı

Hamdolsun Sabah gazetesi var !

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi ‘havuz medyasının’ halini bir kez daha gözler önüne serdi. Sabah gazetesi görüşme öncesi Erdoğan’ın ağzından “Biden’e F-35’i ve 24 Nisan’ı soracağım” manşeti attı. Görüşme sonrası “Hamdolsun hiç gündeme gelmedi’ açıklamasını yazmadı.

BOLD ANALİZ – ABD Başkanı Biden AKP lideri Erdoğan ile aylar sonra NATO zirvesi sebebiyle görüştü. Görüşme öncesi ve sonrası AKP ve Saray’a yakın medyanın yaptığı algı operasyonu ortalığa saçıldı. Zirve, Türkiye’de Erdoğan’a destek veren medya ve seçmen kitlesinin halini ortaya koyma bakımından adeta turnusol kağıdı işlevi gördü.

İÇERİDE KAPLAN

İktidar medyası, toplantı öncesinde Erdoğan’ın dünya liderlerine ‘ayar veren’ açıklamalarını yayınladı. ‘Dünya 5’ten büyüktür’, ‘Türkiye’nin çıkarları’, ‘Mavi Vatan’, ‘Doğu Akdeniz’deki haklarımız’ başlıklı haber ve analizlerle Erdoğan gazete ve televizyonlardan vatan kahramanı olarak sunuldu.

DIŞARIDA KEDİ

Aynı medya organları, toplantı sonrasında ise Erdoğan’ın rest çektiği dünya liderleriyle samimi fotoğraflarına sarıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Kovid-19 tokalaşması Türkiye’nin Libya’daki çıkarlarını unutturdu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Erdoğan’ın özel hattan görüşme yapacağı büyük bir müjde olarak sunuldu. Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz arama gemilerinin geri çekilmesinin üstü örtüldü.

24 NİSAN’I SORACAĞIM

ABD Başkanı Biden’in 24 Nisan 1915 olaylarına ‘Ermeni Soykırımı’ demesi Erdoğan’ın sözde birinci gündem maddesiydi. Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nda 13 Haziran 2021 tarihindeki basın toplantısında Brüksel’deki toplantıda Biden’a bunun hesabını soracağını açıkladı. Sabah gazetesi bunu manşetine taşıdı.

HAMDOLSUN HİÇ GÜNDEME GELMEDİ

14 Haziran 2021 Belçika Brüksel’de yapılan toplantıda bu konuyu hiç gündeme getirmeyen Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine şok eden bir açıklama yaptı. Erdoğan “Hamdolsun hiç gündeme gelmedi” diyerek Türkiye’de kendisine oy veren yüzde 50’yi yine ters köşe yaptı. Sabah gazetesi Ermeni Soykırımı iddialarına ilişkin Erdoğan’ın açıklamalarına tek satır yer vermedi.

Hamdolsun Sabah gazetesi var ! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder