18 Haziran 2021 Cuma

Artan ölümlerden dolayı HSK’nın internet sitesi taziye sayfasına döndü

AKP Hükumeti koronavirüslye ilgili normalleşmeye devam ederken Kovid-19 ve onun yol açtığı hastalıklardan ölenler ise hızla artıyor. Artan ölümler nedeniyle kamu kurumlarının internet siteleri ise taziye sayfalarına döndü. Bu sitelerin başında ise HSK geliyor.

BOLD – Lebalep dolu salonlarda yaptığı kongrelerle hafızalara kazınan AKP Hükumeti, koronavirüsle ilgili normalleşme adımlarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Yakın bir zamanda sokağa çıkma yasakları tamamen kaldırılması beklenirken, yakın bir süreçte maskenin de çıkarılması hedefleniyor.

İNTERNET SİTELERİ ÖLÜM İLANLARI İLE DOLU

AKP Hükumeti her ne kadar salgınla ilgili normalleşme kararı alsa da kamu kurumlarının internet sitelerinde yer alan taziye ilanları koronanın etkisini halen sürdürdüğünü gösteriyor. Türkiye’nin önde gelen kurumlarından Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun internet sitesi başta koronavirüs olmak üzere, salgının yol açtığı hastalıklar sonrası yaşamını yitirenler için verilen ölüm ilanları nedeniyle taziye sayfasına döndü. Ölüm nedenlerinin yer almadığı ilanlar ve tarihleri ise şöyle:

3 Nisan – İzmir Hakimi Sayın Kemal Oruç’un vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

9 Nisan – Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Sayın Ümit Demirci’nin vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

19 Nisan – Malatya Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Sayın Sultan Beyza Boyalı’nın vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

19 Nisan – Bakırköy Hâkimi Sayın Erol Ceylan’ın vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

27 Nisan – Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi İdari Dava Dairesi Üyesi Hâkim Sayın Gazi Sarı’nın vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

5 Mayıs – Bursa Hâkimi Sayın Ebru Us Aykas’ın vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

14 Haziran – Ankara Hâkimi Sayın Buket Demirel’in vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

16 Haziran – Danıştay Birinci Daire Üyesi Sayın İrfan Eroğlu’nun vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

SİLAHLA VURULAN SAVCIYA TAZİYE YOK

HSK’nın internet sitesinde doğum günü kutlaması sırasında başından vurulan ve sonrasında yaşamını yitiren savcıya taziye yayınlanmaması dikkat çekti. 24 Mart günü Yozgat’ın Sorgun ilçesinde doğum günü kutlaması sırasında silahla başından vurularak yaralanan 28 yaşındaki Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım, 29 Mart’ta hastanede yaşamını yitirdi. Savcı Özlem Salkım, tedavi gördüğü Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AİHM 1.600 hakim ve savcının dosyasında daha Türkiye’den savunma istedi

 

Artan ölümlerden dolayı HSK’nın internet sitesi taziye sayfasına döndü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder