18 Haziran 2021 Cuma

TÜSİAD’tan ‘temiz toplum temiz siyaset’ çıkışı: Karanlık ilişkiler herkesi kaygılandırıyor

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Özilhan, son zamanlarda ortaya saçılan karmaşık, karanlık ilişkiler ağına dikkat çekerek, toplumda yoğun şekilde tartışılan yolsuzluklar, suç örgütleri gibi şüphelerin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nden de (TÜSİAD) açıklama geldi. Temiz toplum, temiz siyaset için her türlü mücadelenin yanında olacaklarını belirten TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Özilhan, son zamanlarda herkesi kaygılandıran karmaşık, karanlık ilişkiler ağının giderilmesini istedi.

İŞSİZ İNSANLARIN MUTLU OLMASI BEKLENEMEZ

Özilhan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı sonrası son günlerde Türkiye’nin gündemini meşgul eden siyaset-mafya tartışmaları, insana hizmet etmeyen yatırımlara kadar çeşitli konularda açıklamalar yaptı. Türkiye’nin 2021 yılı verilerine göre mutluluk sıralamasında son beşte birlik dilim içinde olduğunu belirten Özilhan, “İşsizlik ve enflasyon sorunları altında insanların mutlu olması beklenebilir mi? Geleceğe ilişkin inancımız, umudumuz zayıflıyorsa, bir yerlerde bir terslik var demektir” dedi.

FAİZLERİ BİR MÜDDET DAHA DÜŞÜREMEYECEĞİZ

Pandemi karşısında izlenen parasal ve kredi genişlemesi sayesinde iyi bir büyüme performansı yakalandığını ama bu büyümenin istihdam oluşturmadığını vurgulayan Özilhan, “Esnaf, KOBİ’ler ve iş dünyasının diğer mensupları yüksek enflasyon, TL’nin eriyen değeri ve yüksek faizlerden dertli; geleceğe dönük yapılan hesaplar tutmuyor, yüklü kredi borçlarının geri ödenme zorlukları iş insanlarını düşündürüyor. Enflasyonla mücadelede işimiz kolay değil. Sıkı para politikası bir süre daha devam etmeli. Faizleri bir müddet daha düşüremeyeceğiz. Faiz indirimi enflasyon düştükten sonra gündeme gelmeli” dedi.

KARANLIK İLİŞKİLER AĞI HERKESİ KAYGILANDIRIYOR

Herkesi kaygılandıran konunun karmaşık, karanlık ilişkiler ağının mevcudiyetine ilişkin iddialar olduğunu hatırlatan Özilhan, “Bu iddialar, yolsuzluklar, suç örgütleri, siyasi etik, medya etiği, iş etiği gibi başlıkların kamuoyunda yoğun biçimde tartışılmasına yol açıyor; Bu şüphelerin giderilmesi gerekiyor. Temiz toplum, temiz siyaset için her türlü mücadelenin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yanında olacağız” dedi.

Erdoğan’ın gölge ordusu SADAT

TÜSİAD’tan ‘temiz toplum temiz siyaset’ çıkışı: Karanlık ilişkiler herkesi kaygılandırıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder