19 Haziran 2021 Cumartesi

Ciner’den Veyis Ateş’e tazminat kıyağı

Daha önce şirketinden çıkardığı işçilerin haklarını vermemesiyle gündeme gelen Saray’a yakın Ciner Holding’in, iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği için Habertürk TV’deki görevinden istifa etmek zorunda kalan Veyis Ateş’e tazminat ödeyeceği ortaya çıktı.

BOLD -Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği iddia edilen Veyis Ateş, Habertürk TV’deki görevinden istifa etti. İstifa ettiği için tazminat alamaması gereken Ateş’e Ciner Grubu’nun tazminat ödeyeceği öğrenildi.

“TAZMİNATIMLA GEÇİNECEĞİZ”

Halk TV’de çıktığı yayında İsmail Saymaz’ın “Gazeteciliğe devam edecek misin?” sorusuna Ateş, “Mesleğim bu benim. Üstümden tren, kamyon geçti. Tekrar böyle bir şey düşünür müyüm? Çok emin değilim. Çocuklarıma kendime vakit ayıracağım. Bakacağız, göreceğiz. Yıllardır severek yaptım. Alnımın akıyla yaptım. Başka bir gelirim yok. Tazminatımla oturup geçineceğiz. Başka bir gelirim var mı araştırılsın. İstifaya göre tazminatım için şirketim gereğini yapacaktır” dedi.

GAZETECİLER ARASINDA AYRIMCILIK YAPTI

İstifa eden Veyis Ateş’e tazminatını verecek olan Ciner Grubu, Habertürk gazetesinden toplu halde çıkardığı gazetecileri tazminatlarını uzun süre ödemeyerek mağdur etmişti. İşten çıkarılan Habertürk çalışanları, uzun uğraşların ardından tazminatların belli kısımlarını alabildi.

GÖÇÜK ALTINDA KALANLARIN YAKINLARINA TAZMİNAT MAHKEME KARARI İLE VERİLDİ

Ciner Grubu’na ait Kahramanmaraş Elbistan’da kömür madeninde toprak altında kalan makineleri çıkarmak için sahaya inen ve göçükle hayatını kaybeden işçiler için tazminat kararını şirket yerine mahkeme verdi. Mahkeme cenazesi 50 milyon metreküp toprağın altında kalan işçi Muhsin Koşan’ın ailesine 200 bin TL manevi tazminatın faiziyle ödenmesine karar verdi. Elbistan’da Şubat 2011’de meydan gelen ve 11 işçinin yaşamını yitirdiği olayda 9 işçinin cenazesi halen göçük altında bulunuyor.

PANDEMİDE İKİ YÜZBİN İŞÇİ KOD 29’DAN ATILDI

“Ahlaksızlığı” ortaya çıkan Veyis Ateş’e tazminatı ödenirken, pandemi döneminde iş insanları işçi çıkarmanın yasak olmasına karşın Kod 29’dan iki yüz bine yakın işçiyi kapının önüne koydu. İş Kanunu “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri” başlıklı 25/2 maddesi, yasakta istisna kapsamında tutuluyor. Bu maddede belirtilen fiiller dahilinde işçinin, işten ayrılış kodlarına göre 29 kodu ile çıkışı yapılıyor. 25/2 maddesinde belirtilen sürekli ihmali, mazeretsiz işe gelmemenin yanı sıra ahlaka aykırı fiiller arasında işyerinde çalışan bir işçiye cinsel tacizde bulunmak, işyerine sarhoş ya da uyuşturucu madde alarak gelmek, hırsızlık yapmak gibi yüz kızartıcı suçlar bulunuyor.

İstanbul savcısı Sedat Peker’in itiraflarına değil askeri öğrencilere operasyon yaptı: 52 gözaltı

Ciner’den Veyis Ateş’e tazminat kıyağı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder