18 Haziran 2021 Cuma

Ziraat Sedat Peker’i doğruladı: Demirören paraları ödemedi

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in gündeme getirdiği Demirören Grubu’nun Doğan Medya’yı alırken Ziraat Bankası’ndan kullandığı 750 milyon dolarlık kredi ile ilgili bankadan açıklama geldi. Kredinin ödenmediğini doğrulayan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, diğer kredilere uygulanan işlemin Demirören’in kullandığı kredi için de işletileceğini öne sürdü. 

BOLD – Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Demirören Holding’e verilen 750 milyon dolarlık kredinin geri ödenmediği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Kredinin geri ödenmediğini doğrulayan Çakar, “Bir kredi işlemidir, her kredi işleminin tabi olduğu bankacılıkta belirlenen kural seti ne ise o kural seti içerisinde biz kendilerine muamele edeceğiz” dedi.

KREDİ İZLENİYOR, KURAL NE İSE ONA GÖRE MUAMELE EDECEĞİZ

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonunda, bankanın ve bağlı ortaklıklarının 2017-2018 yıllarına ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Türkiye’deki bankacılık sektörünün şeffaf, kurallar çerçevesinde işlediğini öne süren Çakar, Demirören Grubu’na sağlanan krediye ilişkin sorulara yönelik “Ziraat Bankası ticarete, hizmete, enerji sektörüne, inşaata her sektöre kredi verdiği gibi medya sektörüne de kredi verebilir. Söz konusu firma da bu kapsamda kredilendirilmiş olan bir firmadır. Bu firmanın kredileri an itibarıyla Ziraat Bankasında canlı hesaplarda izleniyor. Ancak şunun altını özellikle çizeyim, bankamız bu firmaya karşı da bütün müşterilerine olduğu üzere bankacılık usul ve esaslarının getirdiği çerçevede muamele edecektir. Bir kredi işlemidir, her kredi işleminin tabi olduğu bankacılıkta belirlenen kural seti ne ise o kural seti içerisinde biz kendilerine muamele edeceğiz” dedi.

PEKER, “DEMİRÖREN KREDİLERİ ÖDEMEDİ” DEDİ

Yayınladığı videolarda yer verdiği iddialar ile bir anda Türkiye’nin gündemine oturan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Demirören Grubu’nun Doğan Holding’e ait birçok medya kuruluşunun satın alımı için Ziraat Bankası’ndan çektiği 750 milyon dolarlık krediyi geri ödemediğini öne sürmüştü. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, TBMM Kit Komisyonu’nda verdiği yanıtla Peker’in kredilerin ödenmediği iddiasını doğrulamış oldu.

8 aylık hamile Büşra Erdoğan gözaltına alındı

Ziraat Sedat Peker’i doğruladı: Demirören paraları ödemedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder