15 Haziran 2021 Salı

Hamdolsun Devlet Bahçeli de hiç gündeme getirmedi!

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için ‘soykırım’ demesinin ardından yaptığı açıklamada artık her şeyin eskisi gibi olmayacağını belirten MHP lideri Bahçeli, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Nisan’la ilgili “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” açıklamasını görmezden geldi.

BOLD – ABD Başkanı Joe Biden gerçekleştireceği toplantıda ABD’nin “Ermeni soykırımı” kararını gündeme getireceğini ifade eden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, görüşme sonrası yaptığı “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” cevabıyla herkesi şaşırttı. 1915 olayları konusundaki sert açıklamaları ile tanınan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’ın açıklaması sonrası bu açıklamayı görmezden gelmesi dikkat çekti.

HAMDOLSUN GÜNDEME GELMEDİ

ABD Başkanı Biden’ın 24 Nisan’da, 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmesi Türkiye tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Erdoğan, bu kararın ardından Nisan ayında yaptığı açıklamada Biden’ı eleştirerek “ABD Başkanı Biden, bir asırdan daha uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız, hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır” dedi.

Biden’la yapacağı toplantı öncesi konuyu görüşmede hatırlatacağını belirten Erdoğan, Biden ile yaptığı toplantı sonrasında ise konuyla ilgili soruya “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” cevabını verdi.

BAHÇELİ ERDOĞAN’A LAF ETMEDİ

Sosyal medya hesabını aktif kullanmasıyla bilinen Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli, Erdoğan’ın “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” açıklaması sonrası sessizliğe büründü. Grup toplantısında CHP, Millet İttifakı, ABD ve NATO’yu hedef alan Bahçeli, Erdoğan’ın açıklamasına yanıt vermedi. ABD Başkanı Biden’in 24 Nisan’daki açıklamasına sert tepki gösteren Bahçeli, “Müttefik bilinen bir ülkeyle yol ayrımına gelinmiştir. Dostluk ve stratejik bağlar kurduğu bir ülkeye soykırım gölgesi düşürmeye kalkışan bir zihniyetle muhtemeldir ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Hamdolsun Sabah gazetesi var !

Hamdolsun Devlet Bahçeli de hiç gündeme getirmedi! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder