16 Haziran 2021 Çarşamba

Biden’la görüşen Erdoğan’dan yeni ‘ittifak’ hamleleri

ABD Başkanı Biden ile görüşmenin olumlu geçmesinin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni ittifaklar için harekete geçtiğini gösteren gelişmeler yaşanıyor. Cumhur İttifakı ortağı MHP’li isimlere yönelik operasyonlar yapılırken, tutuklu bulunan HDP’li başkanlar serbest bırakıldı. Saadet Partisi’nde ise Oğuzhan Asiltürk merkezli muhalefet AKP ile ittifak için harekete geçti.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dış politikada iyi geçen ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinin ardından yönünü iç politikaya çevirdi. Cumhur İttifakı’nın mevcut ortağı MHP ile yolları ayırmayı planlayan AKP’nin hedefinde ise HDP ve SP ile ittifak bulunuyor.

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖZALTINA ALINDI

Daha önce suça karışan MHP’liler gözaltına alınmazken, Biden görüşmesi sonrası işler değişti. Van’ın Erciş ilçesinde “Kısa Çalışma Ödeneği”ni paravan şirketler üstünden sigortalı gösterdikleri kişilere ödeme yapılmasını sağlayan isimlere yönelik yapılan operasyonda MHP’nin 27’nci dönem milletvekilli adayı Şahin Yağar’ın da bulunması dikkat çekti. Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre, Yağar’ın da aralarında olduğu kişilerin salgın süresince işverenler tarafından ücretsiz izne ayrılan çalışanların mağdur olmalarını önlemek amacıyla verilen ‘Nakdi Ücret Desteği’ ödemesini gerçek hak sahipleri yerine, anlaşmalı oldukları 10 şirket bünyesinde sigortalı gösterdikleri ve ücretsiz izne ayırarak ‘Nakdi Ücret Desteği’ ödemelerinden faydalandırdıkları yaklaşık 2 bin 600 kişi üzerinden kamuyu yaklaşık 10 milyon TL zarara uğrattıkları öne sürüldü.

“SOYLU’NUN DA ÜZERİ ÇİZİLDİ” İDDİASI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarla hedefe koyduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili uzun süre sessiz kalmasının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sahip çıkması üzerine Soylu’ya destek veren Erdoğan’ın Biden görüşmesi sonrası Soylu’yu gözden çıkardığı öne sürüldü. Soylu ile ilgili birçok kişiden ve MİT’ten brifing alan Erdoğan’ın partinin yetkili kurulları ile görüşmesinin ardından yakın süreçte gerçekleşmesi beklenen kabine değişikliğinde Soylu’yu görevden alacağı iddia edildi. Daha önce Soylu’nun adı Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için geçiyordu. Peker’in iddiaları sonrasında bu görevlendirmenin de rafa kaldırıldığı iddia ediliyor.

TUTUKLU HDP’LİLER SERBEST BIRAKILDI

Kobani davasında yargılanan HDP’liler sürpriz bir şekilde serbest bırakıldı. Dün Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde davada eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile dönemin milletvekili olmayan HDP MYK üyelerinden Can Memiş, Berfin Özge Köse ve Kanada’daki Carleton Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Cihan Erdal’ın yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartları ile tahliyesine karar verildi.

SP’DE MUHALEFET İTTİFAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Daha önce AKP’li Cumhurbaşkanı ile birkaç kez görüşme gerçekleştiren SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AKP ile ittifak için harekete geçti. Asiltürk, partiyi büyük kongreye götürmek için 53 maddelik bir açıklama yaptı. Asiltürk açıklamasında, halen CHP ve İyi Parti ile birlikte Millet İttifakı içerisinde bulunan SP’yi Cumhur İttifakı’nın yanında yer alması gerektiğine ilişkin mesajlar verdi. Açıklamasında  “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve gençleri, Millî Görüşe kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak” ifadelerini kullanan Asiltürk, ayrıca “İnşaallah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir” diyerek partide yeni yönetim hedefini açıkladı.

 

Paramountmetre…

Biden’la görüşen Erdoğan’dan yeni ‘ittifak’ hamleleri yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder