16 Haziran 2021 Çarşamba

Soma davası kararına madenci yakınından tepki: Ankara’daki yedi başlı dev adalet bırakmadı

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasına ilişkin davada sanıkların bilinçli taksirle öldürme suçundan verilen cezalara ölen madencilerin yakınları karara tepki gösterdi. Kazada oğlunu kaybeden Elmas Kaya, “Ankara’ya bir dev oturttular, o dev yedi başlı oldu. Ne bizim evlatlarımızı bıraktı ne dağı taşı bıraktı ne adalet bıraktı… Doymadı” dedi.

BOLD – Yargıtay’ın bozma kararı sonrası yeniden görülen Soma davasında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, kararını açıkladı.

Mahkeme, “bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma” suçundan Soma Kömür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’a 20 yıl, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu’nu 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Evinç beraat etti.

İnfaz Yasası değişikliğiyle sanıkların cezası yarı yarıya inecek. Sanıklar 3 yılda denetimli serbestlik hakkından faydalanacaklar. Müdahil avukatlardan Can Atalay’a göre Can Gürkan ve diğer sanıklar infaz yasası nedeniyle cezaevine tekrar girmeyecek. Atalay, “Can Gürkan’a 20 yıl dediler, yatarı yok. Adem’le Efkan’a 12 yıl dedi, yatarı yok. Haluk’a beraat dedi. Bu memlekette kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diyedir davamız. Bundan sonrasını bırakmayacağız. Sorumlular hesap verecekler” dedi.

YEDİ BAŞLI DEV DOYMADI

Soma’da maden  kazasında oğlunu kaybeden anne Elmas Kaya, duruşmanın ardından karara tepki gösterdi. Evrensel’in haberine göre Kaya, şunları söyledi: “19 yaşımda oğlumu kucağıma almıştım, beraber büyüdük. Ankara’ya bir dev oturttular, o dev yedi başlı oldu. Ne bizim evlatlarımızı bıraktı ne dağı taşı bıraktı ne adalet bıraktı… Her kes doydu da bu yedi başlı dev bir türlü doymadı. İyi kötü önceden bir adalet vardı. Polisten korku vardı. Hakim ve savcı görevini yapıyordu. Bunların hepsi diskalifiye oldu. Tek kişiye çalışır oldular, bizi evlatsız bıraktılar.”

Soma Davası: Tekmeyi madencinin yediği bir adaletsizlik hikayesi

Soma davası kararına madenci yakınından tepki: Ankara’daki yedi başlı dev adalet bırakmadı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder