30 Kasım 2021 Salı

AKP’nin güvenlik politikalarını eleştiren DEVA Partili Gürcan, tutuklandı: Damadın İHA’ları soruldu

Son dönemde başta Suriye olmak üzere AKP’nin güvenlik politikalarını eleştiren DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, “siyasal ve askeri casusluk” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gürcan’a gözaltında Karabağ’daki Türk insansız hava araçları ile ilgili yaptığı bir görüşmenin sorulması dikkat çekti.

BOLD – İstanbul’da ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçundan gözaltına alınan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklandı.

İFADESİNDE İDDİALARI REDDETTİ

Gürcan’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki ifadesinde, yabancı misyon görevlileriyle zaman zaman bir araya geldiğini belirterek, “Bu görüşmelerde, Türkiye ve Orta Doğu üzerine hazırladığım ülkelerdeki haftalık gelişmeleri içeren çizelge ve analizleri paylaştım. Ancak casusluk iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum. Hiçbir diplomatla gizlilik derecelerinde resmi bilgi ve belgeyi paylaşmadım” ifadelerini kullandı.

BİLGİLER HERKESİN ERİŞİMİNE AÇIK

Bilgileri açık kaynaklardan derlediğini belirten Gürcan, “2019 yılından itibaren kişi ve kurumlara tamamen açık şekilde danışmanlık hizmeti veriyorum. Karşılığında bana ödeme yapılıyor. Türkiye, Suriye, Irak, İran, Ukrayna, Afganistan ve Libya gibi ülkelerdeki gelişmeleri herkesin erişimine açık kaynaklardan derledim” ifadelerini kullandı.

DRONLARLA İLGİLİ YAPTIĞI GÖRÜŞME SORULDU

Gürcan’a, yabancı bir misyon görevlisi ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın ürettiği Karabağ’daki Türk dronları üzerine yaptığı görüşmenin de sorulduğu öğrenildi. “Siyasal ve askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alınan Gürcan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BABACAN: DEVLETİN GİZLİ BELGELERİNE ULAŞMA İMKANI YOK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gürcan’la ilgili yaptığı açıklamada, “Metin Bey, partimiz kurulmadan önce de o işi yapıyordu. Televizyonlarda yorum, talep üzerine analiz yapma. Metin Bey’in herhangi devlet sırrında gizli bilgiye erişme, ulaşma imkanı yok. Çünkü devlette çalışmıyor. Devlette çalışıp da bu bilgiyi dışarıya taşısa casusluğun tanımı bu. Kendisi bu meselelerde en sert çıkışı yapan isim. Belki de birilerinin rahatını, huzurunu kaçırıyordur” dedi.

Çocuklarına bakamayan asgari ücretli işçi babadan acı dilekçe

AKP’nin güvenlik politikalarını eleştiren DEVA Partili Gürcan, tutuklandı: Damadın İHA’ları soruldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder