30 Kasım 2021 Salı

Jandarma personeli ve Polis Akademisi öğrencilerine operasyon: 140 kişiye gözaltı

Bu yıl içerisinde binin üzerinde eski askeri okul öğrencisine yönelik gözaltı kararı verildi. Şimdi de Gülen Hareketi ile irtibatı olduğu iddiasıyla Polis Akademisi öğrencilerine yönelik gözaltı kararı verilmeye başlandı. 

BOLD – Gülen Hareketi mensubu olduğu iddiasıyla 31 eski Polis Akademisi öğrencisi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 4 ilde sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda bu kişilerden 28’i gözaltına alındı.

SABAH SAATLERİNDE EVLERİNE BASKIN DÜZENLENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, Polis Akademisi’nde öğrenciyken Gülen Hareketi ile irtibatlı olduğu iddiasıyla 31 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 4 ilde 38 adrese sabah saatlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, bu öğrencilerden 28’ini yakaladı. Adreslerde yapılan aramalarda öğrencilerin cep telefonu ve bilgisayarlarına da el konuldu. Gözaltına alınan öğrencilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

4 ASKERİ OKUL ÖĞRENCİSİNE GÖZALTI KARARI

Balıkesir merkezli 14 ildeki soruşturmalarda 4’ü askeri okul öğrencisi 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Gülen Hareketi üyesi olmakla suçlanan doktor, avukat, polis ve subay gibi 17 kamu görevlisi ile 4’ü askeri okullarda ilişiği kesilmiş öğrenci olmak üzere 31 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 14 ilde yapılan operasyonlarda bu kişilerden bazıları gözaltına alındı.

JANDARMA PERSONELİNE ANKESÖR GÖZALTISI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Hareketi mensubu iddiasıyla Jandarma Genel Komutanlığında ankesör ve kontörlü telefonla arandıkları iddia edilen 78 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) ilettiği bilgilerle operasyon yapıldığı belirtilerken, gözaltı kararı çıkarılan 78 Jandarma personelinin gözaltına alınması için çalışmalar devam ediyor.

25 DIŞİŞLERİ PERSONELİNE GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009 yılında Dışişleri Bakanlığınca yapılan 3 ayrı sınavın sorularının sızdırıldığı iddiasıyla 25 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 kişi için gözaltı kararı çıkardı.

Çocuklarına bakamayan asgari ücretli işçi babadan acı dilekçe

Jandarma personeli ve Polis Akademisi öğrencilerine operasyon: 140 kişiye gözaltı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder