29 Kasım 2021 Pazartesi

Erdoğan krizi aşmak için halkın cebine güveniyor

Son yıllarda artan geçim sıkıntısı yüzünden Türkiye’de açlık intiharları bile yaşanırken, AKP’liler lüks yaşantılarından hiç ödün vermedi. Pahalı mücevherleri, milyonluk spor arabalarıyla AKP’liler sosyal medyada boy boy fotoğraflar paylaştı. Son yaşanan kıtlık ise Her fırsatta ekonominin iyi olduğunu savunan Erdoğan ise, bugün bazı sıkıntılar olduğunu ve bu sıkıntıları halkla birlikte aşacaklarını söyledi.

BOLD – AKP Hükumetinin yanlış ekonomi politikaları yüzünden vatandaşın yüzü son seçimden buyana gülmedi. 2018’de yapılan son genel seçim öncesi AKP ve MHP’nin adayı Tayyip Erdoğan, “Verin yetkiyi bu kardeşinize bakın dolarla, enflasyonla, faizle nasıl uğraşılıyor” diyerek ekonomiye ağırlık vereceklerini söylemişti.

Seçimden 2 ay sonra 4,75 TL olan dolar, 8 TL’yi gördü. Faiz ve enflasyon ise çift haneli rakamların altına hiç inmedi.

Son günlerde ise Erdoğan’ın kişisel tutumu yüzünden döviz kuru rekor üstüne rekor kırıyor. Maliyet tutturamayan üretici, satış ve üretime ara vermek zorunda kalıyor. Fahiş fiyatlar halkı sokağa dökerken marketler bazı temel gıda ürünlerine kota uyguluyor.

ATKILAR, GÖZLÜKLER, FERRARİLER…

Halk, döviz kurunun neden olduğu krizle cebelleşirken, AKP’liler müteahhitler geçiş garantili döviz ödemeli alacaklarıyla daha da zenginleşti.

Halk daha da fakirleşirken, AKP’li müteahhitlerle beraber parti görevlileri de zenginleşti. AKP’nin önemli isimleri milyonluk otomobil tutkularını, pahalı zevklerini sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Son olarak 5 bin liralık atkısı gündem olan AKP’li Mücahit Birinci, Ferrari’si ve gözlüğüyle de dikkat çeken isimlerden

12 BİN LİRALIK AYAKKABI

AKP Malatya Milletvekili ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Öznur Çalık’ın, Malazgirt zaferinin 950. yıl törenleri için Bitlis’in Ahlat ilçesine giderken giydiği ayakkabısı çok konuşuldu.

AKP’li Çalık’ın, Ahlat ilçesine giderken çektirdiği fotoğrafta fiyatı 11 bin 950 lira olan İspanyol marka ayakkabısı dikkat çekti.

PORSİYONLARI KÜLTÜN DİYEN SARAY’DAN İSRAF ŞOV

Vatandaş, tasarruf çağrısı yapan Emine Erdoğan’ın söylediklerinden çok taktığı pahalı mücevher ve aksesuarlarla ilgileniyor. “Porsiyonları küçültün” diyen Emine Erdoğan’ın çantası 50 bin euro, Chopard’ın “Happy Diamonds” koleksiyonundan seçilen pahalı saati 265 bin lira.

BERABER AŞALIM

Halk fakirleşirken zenginleşen Erdoğan ve çevresi için hesap vakti de yaklaşıyor. Gelecek seçimler, anketlere göre AKP için iç açıcı değil. Erdoğan, seçime kadar ekonomi sorununu çözmek istiyor.

Erdoğan, uzun bir aradan sonra ilk kez ekonominin iyi olmadığını söyledi. Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada halka “beraber aşalım” mesajı verdi.

Dolar krizi üzerine TL’deki değer kaybının ardından yaşanan geçim sıkıntılarına dikkat çekerek halka çağrı yapan Erdoğan, “Sizlerden felaket tellallarına kulak asmadan, hükumetinize ve devletinize güvenmeye devam etmenizi istiyorum. Bugüne kadar nasıl sırt sırta vererek nice badireyi aştıysak inşallah bugünkü sıkıntılarımızın da üstesinden hep birlikte geleceğiz” dedi.

Erdoğan sıkıntıları kabul etti, acı reçeteyi halka kesti: Hep birlikte aşacağız

Erdoğan krizi aşmak için halkın cebine güveniyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder