4 Aralık 2021 Cumartesi

Türkeş’in eşi: Saldırı İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış izlenimi var

Alparslan Türkeş’i anmak için Ankara’da düzenlenen programa yapılan saldırı konusunda Türkeş’in eşi Seval Türkeş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu suçladı. Türkeş, “Bu saldırı İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var” dedi.

BOLD – Suç örgütü liderleriyle fotoğrafları çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adı şimdi de MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’i anmaya yapılan saldırıda gündeme geldi. Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Ankara’daki anma törenine yönelik saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu’yu suçladı.

YAPILANLAR BÜYÜK BİR SUÇ

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Ankara’da düzenlenen anma törenine MHP Ankara İl Başkanlığı öncülüğünde yapıldığı ileri sürülen saldırıyla ilgili konuştu. Halk TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkeş, saldırının provokasyon olduğunu değerlendirerek, “Üzücü oldu bu bizim açımızdan, çünkü Mansur Yavaş Bey Türkeş Bey’in de sevdiği değerli bir arkadaşımız. Bu vakıfla uzaktan yakından bir ilgisi yok. İnsanların bir araya gelerek anma yapması hoş bir şey ama organize bir çete gibi buraya saldırıp cehenneme çevirmek ve toplumda infiale sebep olmak büyük bir suçtur” dedi.

SONUCUNU TAKİP EDİYORUZ

Olayın basit bir olay olmadığını belirten Türkeş, “Eğer bu takipsiz bırakıldığı takdirde daha başka şeyler olabilir. Sorumlular çok dikkatli olmaları gerekir. MHP de yönetimi ve sayın başkan bu konuyu bence önemseyip ele alması beklenmektedir. Kamuoyu da biz de bekliyoruz” dedi.

ÇATIŞMA ORTAMI OLUŞTURMAK AMAÇLANDI

“Davetlilerden rahatsız olmuş olabilirler mi? Konuklar neye göre davet edildi?” sorusuna Türkeş, “Türkeş’e saygısı, sevgisi olanlar davet edildiler. Bu Türkiye üzerinde oynanan karanlık oyunun bir parçası olarak ben değerlendiriyorum. Bunu yapan siyaset zemininden uzaklaştırarak, çatışma ortamına sürüklemeyi hedeflemektir. Burada çatışma ortamı yaratmak amaçlanmıştır. Şükrediyoruz ki ölüm olmadı” dedi.

Ankara'da Alparslan Türkeş'i anma etkinliğine saldırı

SALDIRI İÇİŞLERİ BAKANI’NIN HİMAYESİNDE YAPILMIŞ İZLENİMİ VAR

Saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret eden Türkeş, “Bu saldırı İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var; oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç. Sayın Bahçeli’nin bu MHP il başkanını anında görevden alması gerekirdi. Ve hala bu saldırıyı yapanlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmaması, yargıya başvurulmaması bunu gösteriyor” dedi.

TÜRKEŞ’İN OĞLU DA SOYLU’YU İŞARET ETMİŞTİ

Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş ise İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada “Polis koruyor, kolluyor, gözetliyor. Biri bile kimseyi gözaltına almıyor. Hükumetin, Emniyet’in, İçişleri Bakanı’nın koruyup kollaması ile gözetimi altında yapılan bir saldırı olduğu çok net” dedi. Saldırının Bahçeli’nin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ileri süren Türkeş, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’u orada görenler olduğunu kaydetmişti.

BAHÇELİ DE YAVAŞ’I SUÇLAMIŞTI

MHP’nin kurucusu lideri Alparslan Türkeş’in 104. doğum günü için geçen hafta pazar günü düzenlenen, eski MHP Genel Başkanı Muhittin Çolak, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici ile eski MHP Milletvekili Ali Uzunırmak’ın konuşmacı olarak katıldığı anma törenini MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un aralarında olduğu 50 kişi basmıştı. Bahçeli, söz konusu saldırıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı suçlamıştı.

 

El bombası silah ve uyuşturucuyla yakalandı dediği saatte çıktı: Soylu ile fotoğrafları gündem oldu

Türkeş’in eşi: Saldırı İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış izlenimi var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder