30 Kasım 2021 Salı

Geleneksel Abdullah Gül turları başladı: Karamollaoğlu teklif götürdü

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tartışıldığı her dönemde olduğu gibi muhalefette 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le temaslarını hızlandırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gül ile 3 saat görüştü. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise 1.5 saatlik görüşmede Gül’e bir teklif götürdü.

BOLD ANALİZ – Cumhurbaşkanlığına veda ettiği 2014 yılından beri sesi çıkmayan Abdullah Gül’ü siyasete döndürme çabaları yeniden başladı. Erdoğan karşısında Cumhurbaşkanı adayı olması istenen Gül ile görüşmeler hızlandı.

MİLLET İTTİFAKI GÜL’E SICAK BAKMIYOR

CHP ve İYİ Parti’nin öncülük ettiği Millet İttifakı Gül’ün ortak aday olmasına sıcak bakmıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun övgüyle bahsettiği Gül ile ilgili CHP tabanında ciddi bir tepki birikmesi yaşanıyor. CHP’lilerden “Gül, Erdoğan’ın kısa boylu hali” gibi hakarete varan açıklamalar yapılıyor.

LEVENT GÜLTEKİN’İN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Gazeteci Levent Gültekin’in Halk TV’de “Abdullah Gül’e Atatürk düşmanı demek çok büyük haksızlık ve ayıp” açıklaması da CHP tabanında rahatsızlığa neden oldu. Gül’ün yeniden parlatılmaya çalışıldığına dair yorumlar yapan CHP’liler, daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatarak, Gül’e karşı çıktıklarını açık açık dile getirdi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve partisi ise Gül hakkında renk vermiyor.

DAVUTOĞLU: KAYGILARI PAYLAŞTIK

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi cenahında ise Abdullah Gül gündemi yoğunlaşıyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül’le 27 Kasım’da görüştü. 3 saat süren baş başa görüşmede “Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Gül’le genel olarak son zamanlarda yaşanan gelişmelerin devlette ortaya çıkardığı tahribat, elde edilen kazanımların bugün kaybediliyor olması, giderek fazlalaşan yoksullaşma, demokratik haklar konusundaki kaygıları paylaştık hem de hasret giderdik. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili herhangi bir konu gündeme gelmedi.” ifadelerini kullanmıştı.

KARAMOLLAOĞLU ADAYLIK MI TEKLİF ETTİ?

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Saray’ında Erdoğan ile görüşen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün de Abdullah Gül ile bir araya geldi. Gül’ün ofisinde 1.5 saat süren görüşmede ekonomiden olası erken seçime, dış politikadan sistem tartışmasına kadar birçok konuda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi. Karamollaoğlu’nun Gül’e Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi yaptığı iddia edildi.

 

Herkes onun adaylığını konuşuyor: Abdullah Gül neden sessiz?

Geleneksel Abdullah Gül turları başladı: Karamollaoğlu teklif götürdü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder