1 Aralık 2021 Çarşamba

Konuştukça dolar rekor kırıyor: TL’ye taammüden saldırı

Açıklamalarıyla  TL’nin değerini düşüren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözleri her açıklaması dolara zirve yaptırıyor. Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili konuştuğu son bir ayda dolar 9.60 liradan 14.05 liraya kadar yükseldi. TL, son bir ayda dolar karşısında yüzde 50 değer kaybetti. 

BOLD – Kendisinin ekonomist olduğunu her platformda dile getiren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomi ile ilgili teorilerinin faturasını halk ödüyor. Yüksek faizin kur ve enflasyonu tetiklediğini öne süren Erdoğan’ın bu görüşünü her dillendirdiğinde dolar rekorunu yeniledi. Doların artışı ise başta gıda olmak üzere binlerce ürüne zam olarak döndü.

DOLAR 14.05 İLE REKORUNU TAZELEDİ

Dün gece TRT’de katıldığı programda ekonomi ile ilgili tezini yineleyen Erdoğan, ekonomi politikalarının devam edeceğini ifade ederek, “Çok açık, net söylüyorum. Biz inşallah seçim öncesine kadar ciddi manada faizin düştüğünü, kuru tetikleyen yüksek faizin düşüşü sebebiyle kurda da ciddi bir olumlu iyileşmenin olduğunu hep birlikte göreceğiz. Buna enflasyon da dahil” dedi. Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrası dolar 14.05’e yükselerek rekor kırdı.

ERDOĞAN’A YALVARDI: ALLAH AŞKINA KONUŞMA ARTIK

Her konuşması sonrası doların yükselmesine sebep olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Konuşmayla birlikte ise 14 TL’ye kadar yükseldi! Bu konuşmalar TL’ye taammüden saldırı niteliği kazandı. Allah aşkına konuşma artık!” dedi.

CHP’Lİ ÖZEL: ALLAH AŞKINA SUS

Erdoğan’a tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bir hafta önce yaptığı paylaşımda “Allah aşkına sus” etiketi ile “Tayyip Erdoğan konuştukça Türk Lirası değer kaybediyor. Türkiye; tarihinin en büyük krizinde boğulurken iktidar partisi “kriz yokmuş” gibi davranıyor. TL’nin değer kaybını durdurmak için biz söyledik dinlemedin bak hemşire abla ne diyor!” demişti.

ERDOĞAN KONUŞTUKÇA HALK YOKSULLAŞTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her konuşması halka zam olarak yansıdı. Son bir ayda dolar kuru Erdoğan’ın konuşmaları sonrasında 9.60 liradan 14.05 liraya kadar yükseldi. Dolardaki bu artış sonrası başta gıda fiyatları olmak üzere iğneden ipliğe herşeye zam geldi. Market çalışanları günübirlik değişen fiyat etiketlerinden muzdarip olurken, birçok işletme zammın gerekçelerini açıklamak için işyerlerinin camına yazı asmak durumunda kaldı.

Resim

ZAM GELMEYEN ÜRÜN YOK GİBİ

Faturalardan akaryakıta, temel ihtiyaç maddelerinden ambalajlara kadar birçok ürün zamlandı. Fiyatı artan ürünlerin arasında ayçiçek yağı, zeytin yağı, tereyağı, şeker, un, ekmek, simit, zeytin, peynir, et, tavuk, tüp, makarna, sebze meyve, yumurta, süt, bisküvi, tuz, kahve, su bulunuyor.

ZAMLARDAN EN ÇOK YOKSULLAR ETKİLENDİ

Doların neden olduğu fiyat artışlarından en çok yoksulların çok tükettiği ekmek, makarna, un ve yumurta geldi. Ekmek fiyatları birçok kentte 2 lirayı geçerken, bir çuval un fiyatı 400 liraya dayandı. Gramı düşürülen makarnanın paket fiyatı 5 lirayı geçerken bir koli yumurtanın fiyatı ise 40 lirayı buldu.

 

Saray’a göre ekonomi 2022 yazında düzelecek: Seçimin şifresi

Konuştukça dolar rekor kırıyor: TL’ye taammüden saldırı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder