29 Kasım 2021 Pazartesi

TÜİK bu kez şaşırttı: Ekonomik güven endeksi kasımda geriledi

Ekonomik krizin derinleştiği Türkiye’de yayımladığı “olumlu” verilerle tepki çeken TÜİK, bu kez şaşırttı. TÜİK, olumsuz bir veri yayımlayarak bu ay ekonomik güven endeksinin düştüğünü duyurdu.  

BOLD – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı. Buna göre ekonomik güven endeksi Ekim ayında 101,4 iken, Kasım ayında yüzde 2,0 oranında azalarak 99,3 değerine düştü.

TÜKETİCİ VE HİZMET SEKTÖRÜ GÜVEN DÜŞÜŞLERİ ARTTI

Ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici ve hizmet sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı. Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre kasım ayında yüzde 7,3 oranında azalarak 71,1 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,7 oranında azalarak 119,4 değerini aldı. Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi yüzde 0,6 oranında artarak 112,0 değerine, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,6 oranında artarak 121,9 değerine, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,0 oranında artarak 93,6’ya yükseldi.

TÜİK ENFLASYONU 3’TE BİR ORANINDA GÖSTERİYOR

TÜİK’in yayımladığı en önemli verilerin başında gelen enflasyon, tartışılmaya devam ediyor. TÜİK son olarak Ekim ayı enflasyon rakamını yüzde 19.89 olarak açıkladı. Bağımsız ekonomistler ve akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) da yıllık Tüketici Fiyat Endeksi’nin yüzde 49,87 olduğunu kamuoyuna duyurdu. Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke ise Türkiye’nin gerçek enflasyonunun yüzde 58,75 ile TÜİK’in açıkladığı rakamın 3 katına yaklaşık olduğunu belirtti.

 

Arınç da Erdoğan’dan helalleşme bekliyor: Bir kırgınlığım elbette vardır

TÜİK bu kez şaşırttı: Ekonomik güven endeksi kasımda geriledi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder