1 Aralık 2021 Çarşamba

Bülent Arınç ile görüşen Ayhan Bilgen’den yeni parti sinyali

HDP’li eski milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, yeni bir siyasi hareketin içinde olduğunu açıkladı. Aralık ayı içerisinde yeni oluşumu deklare edeceklerini söyleyen Bilgen, bütün siyasi partilerle temas halinde olduğunu belirtti.

BOLD – “HDP içinden bir fraksiyon gibi bir şey hedeflemiyoruz.” diyen Bilgen, CHP, Gelecek, DEVA Partisi, HDP ve AKP’den üst düzey isimlerle görüştüğünü söyledi.

BÜLENT ARINÇ İLE GÖRÜŞME

BBC Türkçe’ye çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilgen, Bülent Arınç’la görüşmelerinin perde arkasını da anlattı: “Tabii ki bizim bir çalışmamız, bir arayışımız, bir takım temaslarımız, görüşmelerimiz var ama Sayın Arınç’la bu eksende bir görüşmemiz söz konusu değil. Ben az önce de ifade ettiğim gibi CHP’nin de duayen siyasetçileriyle, bugünkü aktif yöneticileriyle, DEVA ve Gelecek Partileri’nde görevli yönetici en üst düzeyde isimlerle de, geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış isimlerle de, HDP yöneticileriyle de, şu an itibariyle aktif yöneticilerle temaslar içindeyim.”

İKTİDAR YÖNETEMİYOR AMA MUHALEFETTE YETERSİZ

Türkiye’de siyasetin tıkandığını belirten Bilgen, “Türkiye’de toplumun, iktidarı eleştirirken muhalefeti de yetersiz görüyor olmasından kaynaklı, yeni, dinamik bir toplumsal kesim oluşuyor. Özel olarak iktidar ya da muhalefet karşıtlığı değil, Türkiye’deki siyaset yapma tarzına itirazı olan insanlar, parti kültürüne, siyasetin çıkar ilişkilerine, kişisel rant aracına dönüşmüş olmasına tepki duyan kesimler var. Anket firmaları bunlara kararsızlar diyor.” dedi.

ARALIK AYINDA AÇIKLAYACAĞIZ

“Siyasi parti kuracak mısınız?” sorusuna Bilgen, “Gayet tabii. İhtiyaç kendisini hâlâ hissettiriyorsa, toplumsal destek de buna imkan veriyorsa…” cevabı verdi. Birlikte hareket edecekleri isimleri açıklamayan Bilgen, “Önümüzdeki ay içerisinde artık, bir platform gibi mi başlayacağız yoksa bir siyasi hareket gibi mi kendimizi deklare edeceğiz, bunu netleştirdikten sonra zaten isimleri de paylaşmış olacağız.” dedi.

SADECE KÜRT VE HDP SEÇMENİNE HİTAP ETMEYECEĞİZ

Kurulacak partinin çoğunlukla Kürt seçmene veya HDP seçmenine hitap edeceği algısının doğru olmadığını belirten Bilgen, “Ama biz özgün olarak HDP içinden bir klik gibi ya da HDP’den bir çizgi, bir fraksiyon gibi bir şey hedeflemiyoruz. Toplumsal merkezi önemsiyoruz.” dedi.

 

Bülent Arınç ile görüşen Ayhan Bilgen’den yeni parti sinyali yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder