3 Aralık 2021 Cuma

Kılıçdaroğlu’ndan TÜİK’e baskın: Çelik kapıyla engellendi

Bürokratlara “Erdoğan ailesinin değil bu devletin memuru olun” çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyon ve işsizlik verileriyle oynayan TÜİK’e alınmadı. Randevu talebi kabul edilmeyen Kılıçdaroğlu’nun kurum binasına girmesine de izin verilmedi. 

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) randevu istediğini ancak verilmediğini belirterek, “Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” dedi. Kılıçdaroğlu, belirttiği saatte gitmesine karşın içeri alınmadı.

RANDEVU TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’yla yaptığı görüşmelerin bir benzerini bu kez açıkladığı tartışmalı verilerle gündemden olan Türkiye İstatistik Kurumu yetkilileriyle yapmak üzere randevu istedi ancak olumsuz yanıt verildi.

GELİYORUM, HABERİNİZ OLSUN

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, kendisine randevu vermeyen TÜİK’e saat 11:00’de ziyarete gideceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu mesajında “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun @tuikbilgi.” dedi.

KILIÇDARĞLU İÇERİ ALINMADI

Belirttiği saatte gitmesine karşın Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyete TÜİK’in kapıları randevuları olmadığı gerekçesiyle açılmadı. TÜİK’e sağlıklı ve tutarlı bilgiler almak için geldiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Randevu verilmediğini, kabul edilemeyeceğimizi ifade ettiler. Kendilerine TÜİK’in internet sitesinde yazılı olan metni okuduk.  Biz kendi internet sitelerinde yer alan davete uyarak geldik ve bilgi almak istedik. Bu tablo, Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur” dedi.

AÇIKLANAN RAKAMLAR GÜVEN VERMİYOR

Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına dair açıklamaların ana muhalefet partisine yapılmak istenmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Böylesine bir tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. Türkiye’nin geldiği nokta açısından önemlidir. Burası, enflasyon oranlarını açıklıyor. Bakınız bugün sabah açıklanan aylık enflasyon 3.51, yıllık enflasyon 20.21. Bu rakamlar güven vermiyor” dedi.

TÜİK RAKAMLARI KÜÇÜLTÜYOR

Memur, emekli, işçi için siyaset yaptığını belirten Kılıçdroğlu, “Eğer TÜİK, rakamları küçültüyor, bu rakamları doğru diye paylaşıyorsa memura, işçiye, emekliye ‘Daha az vereceğim’ anlamına geliyor. Böyle bir tabloya sessiz kalırsam ben siyaseti neden yapıyorum? İşçinin, memurun, emeklinin hakkını savunmayacaksam ben neden siyaset yapıyorum? Buraya gelişimin nedeni o. Memurun, işçinin, emeklinin, milyonların hakkını savunmak için buraya geldim” dedi.

HALKIN GELİRLERİYLE OYNAYANLAR SUÇLUDUR

TÜİK’in bir devlet kurumu olmaktan çıkıp bir saray kurumu haline dönüştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Burası artık bir devlet kurumu değildir. Şu binada oturanlar unutmasınlar, oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergi ile yapıldı. Aldığınız aylıklar işçinin, memurun, emeklinin ödediği vergilerle aldığınız aylıklardır. Eğer, devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkı yanıltıyorlarsa, halkın geliriyle oynuyor, talimatla görev yapıyorlarsa kendileri suçludur” dedi.

Sanayicinin işi zor: Doğalgaza iki ayda yüzde 68 zam

Kılıçdaroğlu’ndan TÜİK’e baskın: Çelik kapıyla engellendi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder