29 Kasım 2021 Pazartesi

Enes Kanter, soyadını ‘Freedom’ olarak değiştiriyor

Başta Erdoğan Rejimi olmak üzere insan haklarını ihlal eden ülkelere karşı verdiği mücadele ile tanınan NBA’nın yıldız basketbolcusu Enes Kanter soyadını ‘Freedom’ (özgürlük) olarak değiştirme kararı aldı.

BOLD – Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) yıldız basketbolcusu Enes Kanter, soyadını Freedom (Özgürlük, Hürriyet) olarak değiştiriyor. NBA’ın önemli takımlarından Boston Celtics’in pivotu Kanter’in tam adı Enes Kanter Freedom olacak.

BUGÜN ABD VATANDAŞI OLUYOR

Boston Globe’un aktardığına göre, Kanter’in menajeri Hank Fetic, Associated Press’e yaptığı açıklamada, Kanter’in pazartesi günü ABD vatandaşı olacağını ve yasal isim değişikliği sürecini tamamlayacağını söyledi. Enes Kanter’in soyadı değişikliğine ilişkin haberi ilk olarak Athletic duyurdu.

ERDOĞAN REJİMİ PASAPORTUNU İPTAL ETMİŞTİ

29 yaşındaki Kanter, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AKP Hükumeti’ni açıkça eleştirdiği için pasaportu 2017 yılında iptal edilmiş, 2019 yılında hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

ÇİN’İ PROTESTO EDEN AYAKKABILAR GİYDİ

Kanter, Çin’in Uygur halkına yönelik muamelesini de eleştirmek için sosyal medyaya taşıdı. Oyunlar sırasında “Özgür Tibet” yazan ve 2022 Pekin Olimpiyatları’nın boykot edilmesini savunan ayakkabılar giydi.

DAHA ÖNCE DE SOYADINI DEĞİŞTİREN OYUNCULAR OLDU

Soyadı değişikliği NBA’de alışılmadık bir durum değil. 1981’de Lloyd Free adını ‘World B. Free’ olarak değiştirirken, 2011’de Ron Artest adını ‘Metta World Peace’ olarak değiştirmişti.

TÜİK bu kez şaşırttı: Ekonomik güven endeksi kasımda geriledi

Enes Kanter, soyadını ‘Freedom’ olarak değiştiriyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder