30 Kasım 2021 Salı

Döviz hesaplarında kırmızı alarm: Ekonomiye Tekalif-i Milliye emirleri mi geliyor?

Son MGK kararlarını yorumlayan Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, düşük faiz-ucuz TL politikasına yönelik herhangi bir karşı çıkışın millî güvenlik meselesi olarak görüleceğini ve sosyal patlamanın resmî olarak devletin güvenliğine yönelik bir tehdit olarak kabul edileceğinin altını çizdi.

BOLD – Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, AKP’nin cumhuriyetin kuruluş yıllarında çıkarılan Tekalifi Milliye emirlerini hatırlatan uygulamalara hazırlandığını savundu.

Bozkurt, “Anlaşılan o ki düşük faiz-ucuz TL politikasına yönelik herhangi bir karşı çıkışın millî güvenlik meselesi olarak görülecek. Sosyal patlama resmî olarak devletin güvenliğine yönelik bir tehdit olarak kabul edilecek. ” dedi.

EKONOMİK SAVAŞ VURGUSU YAPILDI

Youtube kanalında piyasalardaki son gelişmeleri yorumlayan Bozkurt, “Peş peşe kritik kararlar alınıyor. Millî Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde “ekonomik savaş” vurgusunun akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Devlet Denetleme Kurulu (DDK) döviz alan şahıs ya da şirketler hakkında inceleme başlattı. Bankalardaki döviz mevduatının ihracatçıya kredi olarak kullandırılabileceğine dair iddialar hükûmete yakın Sabah gazetesinde yayımlandı. Son kararlar 29 Nisan 1920’de kabul edilen Hıyanet-i Vataniye Kanunu ile Sakarya Meydan Muharebesi’nin hemen arifesinde 7 Ağustos 1921’de yayımlanan Tekalif-i Millîye emirlerini hatırlattı.”

 

 

 

15 Temmuz’un en kritik delilinde derin şüphe: Pilot aynı anda hem havada hem yerde

Döviz hesaplarında kırmızı alarm: Ekonomiye Tekalif-i Milliye emirleri mi geliyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder