30 Kasım 2021 Salı

Bahçeli tetikçilik mi yapıyor? Mansur Yavaş neden hedefte

İktidar erken seçim yok dese de her adımı erken seçim ayarlı atıyor. MHP Lideri Bahçeli’nin, anketlere göre İmamoğlu ile birlikte en güçlü Cumhurbaşkanı adaylarından biri olan Yavaş’ı tehdit etmesinin ardında seçim hesapları olduğu iddia ediliyor.

BOLD – Hafta sonu Alparslan Türkeş’in doğum günü dolayısıyla gerçekleştirilen ve MHP’li yöneticilerinde aralarında bulunduğu ülkü bir grubun saldırısına maruz kalan etkinliğin yankıları sürüyor. Bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli, sürpriz açıklama yaparak MHP’lileri kızdıran etkinlikten Mansur Yavaş’ı sorumlu tuttu.

Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı, “Bundan sonra dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var” diyerek tehdit etti.

MANSUR YAVAŞ’TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından hiçbir siyasi demeç vermediğini vurgulayan Mansur Yavaş ise “Milletimizin iradesi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmemin ardından, bu makamın getirdiği sorumluluk ve prensiplerim gereği 2,5 yıldır hiçbir siyasi demeç vermedim. Bu sorumluluk ve prensip gereği bundan sonra da ilgimiz olmayan konulardan dolayı hakkında yapılan siyasi açıklamalara bir yanıt vermeyeceğim. Hemşehrilerime söz verdiğim üzere sadece ve sadece 6 milyon Ankaralının mutluluğu ve huzuru için yaptığım çalışmalara aynen devam edeceğim” diyerek cevap verdi.

YAVAŞ NEDEN HEDEFTE

CHP’nin yerel seçimlerde kazandığı büyükşehirlerdeki başkanların performansı siyasi arenadaki dengeleri değiştirdi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, anketlere göre halkın gözündeki en güçlü Cumhurbaşkanı adayları. Aday olup olmayacakları henüz belli değil. Seçim tarihi açıklanmadığı için Millet İttifakı da adayını açıklamama stratejisi uyguluyor.

Cumhur İttifakı ise muhtemel adaylara yönelik bir takım hazırlık içerisinde. 31 Mart seçimlerini iptal eden YSK üyeleri için sarf ettiği sözler yüzünden 4 yıl hapis cezası ile yargılanan İmamoğlu’nun Saray’a giden yolu alacağı ceza ile kesilebilir.

Mansur Yavaş hakkında henüz böyle bir dava yok. Bahçeli’nin seçildiği günden buyana siyasi demeç vermekten uzak olan Yavaş’ı neden hedef aldığı tartışma konusu.

Diyanet’te kriz yok! 500 personelle 4 gece 5 gün 5 yıldızlı deluxe resort sefası

Bahçeli tetikçilik mi yapıyor? Mansur Yavaş neden hedefte yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder