30 Kasım 2021 Salı

Ayşe Özdoğan’dan teşekkür mesajı

Kanser hastası Ayşe Özdoğan, 56 günlük cezaevi işkencesinin ardından geçtiğimiz gün tahliye oldu. Tahliyenin ardından yaptığı ilk paylaşımda Özdoğan, zor günlerinde yanında olan ve sesini duyurmaya çalışan herkese teşekkür etti.

BOLD – Ayşe Özdoğan ve eşi İlker Özdoğan Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında Nisan 2019’da birlikte gözaltına alındı. Eşi tutuklanan Özdoğan, dünyaya kalbi delik olarak gelen, o zaman 7 yaşında olan oğlunun durumu göz önünde bulundurularak serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılaması devam eden Özdoğan’a 7 Kasım 2019’da maksiler sinüs kanseri teşhisi konuldu ve yüz bölgesinden hemen ameliyat edildi.

KARARIN ARDINDAN KANSER TEŞHİSİ

Isparta’da KHK ile kapatılan bir kız yurdunda müdürlük yapan Ayşe Özdoğan, Bank Asya’da 300 TL para, dernek üyeliği, 4 tanık ifadesi, mesajlaşma programı Bylock ve kız yurdunda SSK kaydı bulunduğu için terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

12 Aralık 2019’da Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Ayşe Özdoğan, yeni kanser ameliyatı olduğu halde mahkemeye katıldı ve yüzü gözü şiş ve mosmorken tutuklanıp Antalya L Tipi Cezaevine gönderildi. Olay, Gergerlioğlu tarafından ilk kez o günlerde sosyal medyaya yansıyınca büyük tepki çekti ve Özdoğan Akdeniz Üniversitesi Antalya Adli Tıp’ın 15 gün içinde hazırladığı raporla 26 Aralık 2019’da tahliye edildi.

SAVCI İSTANBUL’DAN RAPOR İSTEDİ

Ayşe Özdoğan’ın cezası Yargıtay tarafından 18 Şubat 2021’de onaylandı, karar UYAP’a geçtiğimiz haziran ayında konuldu. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 9 Temmuz 2021’de Özdoğan’a “Hastalığı sürekli takip ve tedavi gerektirmektedir. Hayati risk mevcuttur. Hayatını yalnız idame ettirememektedir. Bu sonuçlara göre hükmün infazının tedavisi boyunca ertelenmesi uygun görülmüştür.” raporunu verdi.

Bu raporu yeterli görmeyen savcılık bu kez bir de İstanbul Adli Tıp’tan rapor istedi. İstanbul Adli Tıp, 1 Ekim 2021’de düzenlediği raporda Özdoğan’ın hayatını yalnız idame ettirebileceğine, diyet tedavisi ve önerilen aralıklarla düzenli poliklinik kontrollerinin sağlanarak doktoru ve reviri bulunan cezaevi şartlarında infazına devam edebileceğine karar verdi.

Özdoğan, bu rapor dikkate alınarak 2 Ekim’de Denizli T Tipi Cezaevine gönderildi. Özdoğan, Antalya Adli Tıp Kurumu’nun, 2. kez verdiği ‘cezaevinde kalamaz’ raporu sonrası tahliye oldu.

TEŞEKKÜR MESAJI

Tutuklu kaldığı dönemde Özdoğan’ın serbest bırakılması için toplumun her kesiminden yetkililere çağrı yapıldı. Bu çağrılar 56 gün sonra karşılık buldu.

Tahliye olduktan sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdoğan şu ifadeleri kullandı, “Bir damla su için göklere bakacaksın bazen, yıldızlara dil dökeceksin sessizce. İncecik damarlarını sert derinliklere salacaksın. Yaşamak kolay değil ağacım, yaşayacaksın.”

Sesini duyurmaya çalışanlara teşekkürlerini ileten Özdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Hiçbir ayrım gözetmeksizin beni bir insan, bir hasta, bir kadın olarak destekleyen, ailemin yanında tedavi olmama vesile olan, farklı görüş ve bakış açısından bütün siyasi, sanatçı, aktivist, gazeteci herkese çok teşekkür ederim.”

Ayşe Özdoğan’dan teşekkür mesajı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder