2 Aralık 2021 Perşembe

Damat Albayrak’ın gölgesi Nebati, çöken ekonominin başına geçti

Lütfi Elvan’ın istifası sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Nurettin Nebati, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın gölgesi olarak tanınıyor. Faiz indirimi taraftarı Nebati, Erdoğan’ın yeni ekonomi modelinin yılmaz savunucularından.

BOLD – Aylardır konuşulan Hazine ve Maliye Bakanlığında konuşulan değişiklik gerçekleşti. Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili grup konuşmasını alkışlamayan Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etti.

Yerine bir yıl önce istifa eden Berat Albayrak’ın talimatlarını Hazine ve Maliye bürokrasine ulaştıran Nurettin Nebati atandı. Faiz indirimini savunan Nebati’nin göreve gelmesi üzerine dolar 14 lirayı aştı. Yıllarca AKP teşkilatlarını yöneten ikinci isim olan Nurettin Nebati, kimdir?

BİLAL ERDOĞAN’A DA YAKIN

Resmi Gazetede yayımlanan kararnameye göre ekonominin dümenine geçen Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Türkiye Gençlik Vakfı’nda üyeliği devam eden Nebati aynı zamanda AKP’nin desteklediği Ensar Vakfı, Önder gibi kamuoyunun yakından bildiği sivil toplum kuruluşlarına üye.

INSTAGRAM’DAN İSTİFA EDEN DAMAT ALBAYRAK BAKANLIĞA GERİ DÖNDÜ

Damat Berat Albayrak’ın sosyal medyadan istifa ettiğini duyurduğu ilk saatlerde Nebati, “Biz sizi çok seviyor, size inanıyor ve güveniyoruz Sn. Bakanım” mesajı paylaşmıştı. Albayrak’ın Hazine ve Maliye’deki kolu olan Nebati, istifa ettikten sonra bile Albayrak talimatlarını bakanlıkta uygulamaya devam etti. Albayrak’ın yerine gelen Lütfi Elvan’ın bu nedenle huzursuz olduğu ve yardımcısı Nebati ile anlaşamadığı kulislere yansıdı. Nebati’nin kabinede yer almasıyla Berat Albayrak’ın Bakanlar Kurulu’ndaki gücü arttı.

ÇİFTE MAAŞLI BAKAN

AKP’de teşkilat ve mali işler başkanlıklarında görevler alan Nebati, İstanbul ve Şanlıurfa milletvekilleri de yaptı. 4 çocuk babası olan yeni bakan Nebati, “çifte maaşlı” isimlerden biri. Hazine ve Maliye Bakanlığı yanı sıra Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olarak maaş alıyor. Nebati, Türk Telekom’dan huzur hakkı adı altında aylık 33 bin 849 lira alıyor. Milletvekilliği emekli maaşı, Esenler Belediyesi’nden aldığı ücretler ise bilinmiyor.

Bakanıyla Erdoğan’ın garip diyaloğu: Ne söyledi, para pul söyledi mi? Söyler miyim efendim!

Damat Albayrak’ın gölgesi Nebati, çöken ekonominin başına geçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder