1 Aralık 2021 Çarşamba

Adaylık çıkışı yapan Bülent Arınç Saray’a çağrıldı

Erdoğan ile son günlerde partisi aleyhine de demeçler veren eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç arasında 1,5 saat süren sürpriz bir görüşme gerçekleşti.

BOLD – AKP’deki aktif görevinden 2015 yılında ayrılan Bülent Arınç bir süre Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyeliği yaptı.

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş yargılamalarını hukuk garabeti olduğunu söyleyen Arınç ile partinin arası açıldı. Hedef haline gelen Arınç bir yıl önce bu görevden istifa etti.

Parti üyeliği devam eden Arınç, sık sık partisine yönelik eleştirilerle de gündeme geliyor. “Helalleşme-hesaplaşma” tartışmalarının yaşandığı hafta bir canlı yayına katılan Arınç, partideki aktif görevinden 2015’te ayrıldığını hatırlatarak “Mesuliyet kabul etmem” dedi.

Kavala ve Demirtaş davalarıyla ilgili tutumu biline Arınç, KHK’lıların da haksızlığa uğradığını defalarca dile getirdi.

Gülen Hareketi mensuplarına yönelik suçlamalar konusunda ise itiraf niteliğinde açıklamaları bulunan Arınç’ın sözleri hukukçulara göre başlı başına delil.

BÖYLE BİR TEHDİT YOKTU

Hukukçu Gökhan Güneş, 2016 yılına kadar katıldığı Milli Güvelik Kurulu (MGK) toplantılarında böyle bir terör örgütü tehlikesinden hiç bahsedilmediğini açıklayan Arınç’ın sözlerinin tarihi bir itiraf olduğunu ve güncel yargılamaların hukuki bir karşılığı olmadığının delili olduğunu söyledi.

ENTEL MAGANDA

Son olarak Arınç, yaptığı adaylık açıklamasıyla gündeme geldi. “Erdoğan’a rakip olmam ama beni zorlamasınlar” diyen Arınç, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile de polemiğe girdi.

Ahmet Hakan’ın köşesinden, “Fazla zorlarlarsa Erdoğan’a karşı rakip olabilirmiş! Kimler zorlayacaklarsa Allah billah aşkına, zorlasınlar şu Bülent Arınç’ı… Zorlasınlar da… Alsın boyunun ölçüsünü!” sarf ettiği sözlere tepki gösteren Arınç, ünlü gazeteciye “Entel maganda” benzetmesi yaptı.

ERDOĞAN – ARINÇ GÖRÜŞMESİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde gündemden düşmeyen Arınç’ı Saray’a çağırdı. Erdoğan ile Arınç yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme yaptı. Görüşme Erdoğan’ın daveti sonucu gerçekleşti. Görüşmeye dair henüz bir açıklama yapılmadı. Sürpriz buluşmayı HaberTürk programcısı Mehmet Akif Ersoy, sosyal medya hesabından duyurdu.

Sedat Peker nereye gidebilir?

Adaylık çıkışı yapan Bülent Arınç Saray’a çağrıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder