29 Kasım 2021 Pazartesi

Türkiye motokuryeler için seferber: Paket değil can taşıyorlar

İstanbul ve çevresinde etkili olan lodos yüzünden rüzgarın şiddeti saatte 102 km’ye kadar ulaştı. Hayatı olumsuz etkileyen lodosta siparişlere yetişmeye çalışan motokuryeler ise  zor anlar yaşıyor.  Boğaziçi köprüsünde İETT otobüsü şoförleri, kuryelere kalkan olurken, duyarlı vatandaşlar da sosyal medyada ‘sipariş verme’ etiketiyle  ölümle burun buruna gelen kuryelerin can taşıdıklarına dikkat çekti.

BOLD – Çevrimiçi alışverişlerin en önemli halkalarında biri olan motokuryeler lodosun etkili olduğu İstanbul ve çevresinde zor bir gün geçiriyor. İstanbul’da rüzgarın hızı 102 km’ye kadar çıktı.

Sosyal medyada dolaşıma giren bazı görüntüler motokuryelerin yaşadığı zorlukları gözler önüne serdi.

https://twitter.com/i/status/1465358638952898566

Boğaziçi Köprüsünü kullanan moto-kuryeler ise köprüde zor anlar yaşadı. Kuryeleri hızlarını ayarlayarak rüzgardan koruyan İETT şoförleri adeta kalkan oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İETT çalışanlarına bir teşekkür mesajı paylaştı. “Dost yolda belli olur” diyen İmamoğlu, “Lodosun yarattığı olumsuz durumlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Vakalara müdahale eden tüm ekiplere kolaylıklar. Köprüde motokuryelerin rüzgardan etkilenmemesi için yardımcı olan İETT şoförlerimize de ayrıca teşekkürler” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/i/status/1465318163315318784

ŞİPARİŞ VERME

Sosyal medyada da “sipariş verme” etiketi gündem oldu. Duyarlı vatandaşlar, tehlikeli havada siparişlere yetişmeye çalışan kuryelerin can taşıdıklarına dikkat çekti.

CHP’li Veli Ağbaba da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “İstanbul’da çok şiddetli seyreden fırtınaya karşı çok acil olmadıkça sipariş vererek kuryelerin hayatının tehlikeye atmayalım. Motokuryeler paket değil, can taşıyor” dedi.

Erdoğan krizi aşmak için halkın cebine güveniyor

Türkiye motokuryeler için seferber: Paket değil can taşıyorlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder