29 Kasım 2021 Pazartesi

Erdoğan sıkıntıları kabul etti, acı reçeteyi halka kesti: Hep birlikte aşacağız

Ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini kabul eden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu durumu yine halka fatura etti. Erdoğan, “Sıkıntıların üstesinden hep birlikte geleceğiz” diyerek acı reçeteyi halka kesti.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş krizlerde olduğu gibi bu krizi de halkın desteğiyle aşacaklarını söyledi.

BİR TARAFTAN KORONA DİĞER TARAFTAN AFETLER

Sinop Ayancık Terminal Köprüsü’nün açılış törenine video mesaj gönderen Erdoğan, bu yıl dünyanın farklı yerlerinde olduğu gibi Türkiye’de de yıkımlara, can ve mal kayıplarına yol açan afetler meydana geldiğini vurguladı. Erdoğan, “Bir taraftan koronavirüs salgınıyla mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan da sel, deprem ve yangın felaketleriyle mücadele ettik. Bizimle benzer felaketlere maruz kalan Avrupa ve Amerika’dan çok daha hızlı, çok daha etkin bir şekilde insanımızın imdadına koştuk. Tüm imkanlarımız ve kurumlarımızla felaketin ilk anından itibaren afetzede kardeşlerimizin yanında olduk” dedi.

HALKA “BİZE GÜVENİN” ÇAĞRISI YAPTI

Dolar krizi üzerine TL’deki değer kaybının ardından yaşanan geçim sıkıntılarına dikkat çekerek halka çağrı yapan Erdoğan, “Sizlerden felaket tellallarına kulak asmadan, hükumetinize ve devletinize güvenmeye devam etmenizi istiyorum. Bugüne kadar nasıl sırt sırta vererek nice badireyi aştıysak inşallah bugünkü sıkıntılarımızın da üstesinden hep birlikte geleceğiz” dedi.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI SONRASI DOLAR YİNE YÜKSELDİ

Bu arada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkmenistan ziyareti dönüşünde uçakta yaptığı açıklamaların ajanslar tarafından geçilmesinin ardından dolar yeniden yükselişe geçti.

Güne 12,50 seviyesinin hemen altında başlayan dolar kuru, gün içinde 12,50- 12,60 arasında seyrederken Erdoğan’ın faize ilişkin açıklamalarının ardından 12,80 seviyesini gördü. Saat 15:00 itibariyle dolar 12,77 TL seviyesinden işlem görüyor.

Erdoğan’ın Cuma günü İzmir’de yaptığı mitingde ekonomiye dair verdiği mesajların peşi sıra dolar 12,30 TL seviyesinden 12,50 TL seviyelerine kadar çıkmıştı.

Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta, “En başından beri düşük faizi savunuyorum, bundan taviz veremem ve vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

 

Arınç da Erdoğan’dan helalleşme bekliyor: Bir kırgınlığım elbette vardır

Erdoğan sıkıntıları kabul etti, acı reçeteyi halka kesti: Hep birlikte aşacağız yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder