30 Kasım 2021 Salı

Erdoğan’ın adını anması yetti: Dolar 14,05 TL

TRT ekranlarına çıkan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlerin daha da düşürüleceğine ilişkin mesajının ardından dolar 14,05 TL seviyelerini gördü.

BOLD – Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) politika faizini 100 baz puan daha indirmesinin ardından döviz kuru durdurulamıyor.

MB’nin kararı öncesi, Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın faiz ile ilgili tutumunu eleştirdi.

Merkez Bankası’nın faiz indirme politikasını savunan Erdoğan’ın faizle ilgili yaptığı her açıklamanın ardından döviz kuru peş peşe rekorlar kırdı.

Akşam saatlerinde TRT yayınında Erdoğan’ın faizle ilgili “Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz, enflasyonun da düştüğünü inşallah hep birlikte göreceğiz” mesajının ardından doların yükselişe geçti.

Erdoğan’ın konuşmasıyla aynı anda, TRT ekranlarında doların yükselişi canlı izlendi. Dolar 14,05 TL sevilerini gördü.

BÜYÜK EKONOMİST

Doların yükselişi sosyal medyanın da gündeminde.  Doların 14 TL’yi görmesi yüzünden Erdoğan’a tepki var.  Milletvekili Cemal Enginyurt, “Dolar 14 oldu. Büyük Ekonomist, pabuç bırakmayız diyor. Pabucu bırak, çorap kalmadı. Ne varsa bıraktık. Top yekün battık battık. Sen konuştukça yandıkça yandık. Büyüdük dedikçe ufaldıkça ufaldık. Sus artık dayanacak güç kalmadı” diyerek tepki gösterdi.

Bahçeli tetikçilik mi yapıyor? Mansur Yavaş neden hedefte

Erdoğan’ın adını anması yetti: Dolar 14,05 TL yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder