29 Kasım 2021 Pazartesi

Bürokratlar görevini yaptı, sıra Kılıçdaroğlu’nda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen ay bürokratlara yaptığı çağrı yerini buldu. Çok sayıda yolsuzluk dosyası partiye iletilirken, CHP’nin bunları açıklamayı ertelemesi akıllara Sedat Peker’in Erdoğan’la ilgili çekeceği helalleşme videosunu getirdi.

BOLD – Her geçen gün güç kaybeden AKP Hükumeti’nin karıştığı yolsuzluklarla ilgili ana muhalefet partisi CHP’ye bürokrasiden dosya yağıyor. CHP ise bu dosyaların açıklanmasını belirsiz bir tarihe ertelerken, bu durum akıllara helalleşme için yola çıkan ancak sesi kısılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in durumunu getirdi.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLADI: DOSYA YAĞIYOR

Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bürokrasiden kendilerine çok sayıda yolsuzluk dosyası ulaştığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu “Bürokrasiye yaptığım çağrıdan sonra, hukuka uyan bürokratlar, kendilerini daha güvende hissettiler. Yasa dışı biçimde gelen baskıya da direndiler. İmza atmamaya özen gösteriyorlar. Geçmişte yapılan yolsuzluklara ilişkin çok sayıda dosya ve belge bize akmaya başladı. Bunların sayıları fazla olduğu için bir ekip kurduk. Yeri ve zamanı gelince bu yolsuzluk dosyalarını kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

PEKER DE ERTELEDİ, SONRASINDA SESİ KISILDI

Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk dosyalarını açıklamak yerine ileri bir tarihe ertelemesi akıllara AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili ‘helalleşme’ videosu çekeceğini açıklayan ancak sonrasında ‘sesi kısılan’ Sedat Peker’i getirdi. Peker, 6 Haziran Pazar günü yayınlayacağı videoda “Tayyip abi ile helalleşeceğiz” demiş, ancak videoyu Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile 14 Haziran’da yaptığı görüşmesinden sonra yayınlayacağını açıklamıştı. Ama aradan geçen 6 aya yakın bir süreye rağmen ne görümtülü ne de yazılı olarak bir helalleşme gerçekleşmedi.

BÜROKRATLARA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Geçen ay bürokratlara çağrı yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın devleti şahıs devletine dönüştürdüğüne dikkat çekerek, “İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde, soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı eminim ki; “efendim, emir aldık, uygulamak zorunda kaldık” diyecekler. İşte bunu diyerek sıyrılırım diye düşünen, sarayın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum. Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telakki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız” demişti.

 

15 Temmuz’u aydınlatacak çok kritik fotoğraf

Bürokratlar görevini yaptı, sıra Kılıçdaroğlu’nda yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder