1 Aralık 2021 Çarşamba

Şahin ve Türeci’den ‘Omicron varyantı’ açıklaması: Paniğe gerek yok

Koronavirüse karşı mRNA tabanlı aşıyı geliştiren BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, dünyada büyük korkuya sebep olan Omicron varyantıyla ilgili “Paniğe gerek yok” dedi. Şahin, aşının Omicron varyantında hastalığın ağırlaşmasını önlediğini söyledi.

BOLD – BioNTech şirketinin kurucularından Uğur Şahin korkuya sebep olan yeni varyant konusunda, “Yeni Omicron varyant nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok. Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şahin, yeni varyant hakkında iki hafta sonra genel verileri topladıktan sonra kesin bir sonuca varabileceklerini de belirtti.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Mainz kentinde düzenlenen 25. Aydın Doğan Vakfı Ödül Töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aşının iki düzeyde koruma sağladığını ifade eden Şahin, ilkinin antikor ikincisinin de t-hücreleri denilen bağışıklık hücreleri olduğunu belirterek, “Aşı, ağır hastalık seyrine karşı koruma sağlıyor. Ağır hastalık seyrine de koruma sağladığı için bir güven sağlıyor. Üçüncü doz aşı olduktan sonra oldukça iyi bir korumanın sağlandığına eminiz” diye konuştu.

Erdoğan, en büyük Türk savunma sanayi şirketini Körfez sermayesine mi satıyor?

Şahin ve Türeci’den ‘Omicron varyantı’ açıklaması: Paniğe gerek yok yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder