6 Ağustos 2019 Salı

30 binden fazla Suriyeli Kurban Bayramı için ülkesine gitti

Kurban Bayramı için ülkesine giden Suriyeli sığınmacıların sayısı 30 bini aştı. Sınır kapılarındaki yoğunluğun bayramın ilk gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

BOLD – Türkiye’nin dört bir tarafından Hatay ve Kilis’e gelen Suriyeliler, Kurban Bayramı için valiliklerin online randevu sistemine kayıt yaptırdıktan sonra verilen randevu gününde ülkelerine geçiyor. Gece saatlerinden itibaren Çilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapısı’na gelerek çadırlarda sıraya giren Suriyeliler, sınır hattında yoğunluğa neden oluyor.

Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus, El Bab ve diğer şehirlerine gidiyor. Bayramın yaklaşması nedeniyle ülkesine gidenlerin sayısında artış yaşandığı bildirildi.

RANDEVUSU OLMAYANLAR GÖNDERİLMİYOR

İşlemleri tamamlayan Suriyeliler, yapılan son kontrollerin ardından otobüslerle ülkelerine gönderiliyor. Online randevu sistemine kayıt yaptırmayan ve randevu almayanların ülkesine gitmesine izin verilmiyor.

Türkiye’nin dört bir tarafından sınır kapılarına yığılan Suriyeliler, 40 dereceye yaklaşan sıcak havaya ve zorlu şartlara rağmen ülkelerine gidiyor. Sıcakta saatlerce bekleyen Suriyeliler vatan özlemlerini gidermek için ülkelerine gidiyor. Suriyeliler, Kurban Bayramı için ülkelerine giderken yanlarında yakınlarına hediyeler de götürüyor. Bazı mülteciler ise eşyalarını taşımakta güçlük çekiyor.

Suriyelilerin Kurban Bayramı için gidişlerin 10 Ağustos’a kadar devam edeceği bekleniyor.

Mehmet Ağar’ın oğlu: “Erdoğan Allah gibi”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder