8 Ağustos 2019 Perşembe

AKP’li Kavakçı işe girdiği gün bursla ABD’ye gönderilmiş

İnsan kaynakları uzmanı olarak 2008’de Metro AŞ’de işe başlayan AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’nın, ilk mesai gününde İBB bursuyla ABD’ye gönderildiği ortaya çıktı.

BOLD – AKP’li Kavakçı İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı Metro AŞ’de 16 Aralık 2008 tarihinde insan kaynakları uzmanı olarak işe başladı. Bilgisayar mezunu Kavakçı, işe girdiği gün ABD’ye İBB bursuyla “Siyaset Doktorası Eğitimine” gönderildi. ABD’de eğitimi devam eden Ravza Kavakçı Kan’a 5 yıllık doktora süresince asgari ücretin bir buçuk katı maaş ödendi.

İBB ile sözleşmesine göre 6 yıl 8 ay mecburi hizmet yapma şartı getirilen Kavakçı, 2 Eylül 2013’te döndü ve iki yıl sonra da milletvekili seçildi.

CHP’Lİ GÜREL: BURSU İADE ETSİN

Konuyla ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “En makul çözüm, burs tutarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hesaplarına yatırmasıdır” dedi. Bu tür olayların ‘Siyasi Etik Yasası’na ne kadar ihtiyaç duyulduğunun kanıtıdır diyen Gürel, “TBMM Başkanlığı’na sunduğumuz kanun teklifinin yeni yasama döneminde bir an önce ele alınması çağrısını bir kez daha yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

LANSMAN MERVE KAVAKÇI FİNANSMAN METRO A.Ş.

Kavakç’nın “İBB’den maaş almıyorum” açıklamasının yersiz olduğunu söyleyen Gürel, “Metro AŞ, bir öğrenciye burs verecekse bunun ulaşım alanında çalışma yapacak ve daha sonra hizmetinden faydalanacağı biri olması beklenir. Nice fakir öğrenci burs alamazken, buna kolaylıkla erişebilecek birine geçmişte burs verilmesi de ayrıca manidardır. Bu durum siyaset lansmanı Merve Kavakçı üzerinden yapılan Ravza Kavakçı’nın siyasete finansmanının da Metro AŞ üzerinden yapıldığını göstermektedir” dedi.

İBB YAKINLARA İMKAN SAĞLANACAK ALAN DEĞİL

Kavakçı’nın işe girdiği tarihte İBB bursuyla ABD’ye gönderilmesi konusunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu kurumlar kişilerin kendi inisiyatifiyle yön verebilecekleri ya da yakınlarına dönük birtakım imkânlar tanıyacakları alanlar değil. Hele hele üst kadrolarla ilgili tasarruflarda tümüyle ilgili şeffaflık ve liyakatle yol yürünmesi gereken kamu alanlarıdır. Bunu yapmadığınız takdirde toplumdaki adalet duygusunu ortadan kaldırırsınız, yıkarsınız. Benim için tabii dikkat çekici. Kim olursa olsun, bize gelen her bilgiyi, hangi makamda olursa olsun incelemek bizim sorumluluğumuz dahilinde. Varsa hukuki olarak sürdürülmesi gereken bir takip, onu da yapacağız“ diye konuştu.

Karamollaoğlu’ndan İzmir otoyolu çıkışı: Yap-işlet-devret ile geleceğimiz ipotekli

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder