7 Ağustos 2019 Çarşamba

Alman vatandaşa Facebook gözaltısı

Alman vatandaşı Osman B, sosyal medya paylaşımlarında ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı suçlamasıyla Türkiye’de gözaltına alındı.

BOLD – Alman Kanalı ARD’nin haberine göre, Almanya’nın Hessen eyaletinde yaşayan Osman B’nin ailesiyle tatil yapmak üzere gittiği Antalya Havalimanında gözaltına alındı.

Osman B’nin 2011 yılında Alman vatandaşlığına geçtiği belirtilirken, savcılık söz konusu kişinin Türkiye’de herhangi bir ikamet adresinin olmadığı ve kaçma tehlikesinin bulunduğu gerekçe göstererek gözaltında tutulduğu kaydediliyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı ise durumdan haberdar olduğunu bildirdi.

TÜRKİYE’DE HALEN 7 ALMANYA VATANDAŞI TUTUKLU

Türkiye’de politik nedenlerden dolayı yedi Alman vatandaşı tutuklu bulunuyor.

Alman Dışişleri Bakanlığı zaman zaman yayınladığı Türkiye’ye seyahat uyarısında turistik amaçla gidecek olan Alman vatandaşlarının yasaklanmış grupların toplantılarına katılmaları ve sosyal medya paylaşımlarında Türk hükumetini eleştiren paylaşımlar yapmaları halinde tutuklanabileceklerini belirtiyor.

Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mart ayında “Avrupa’da Almanya’da terör örgütü toplantılarına katılıp sonra Türkiye’de tatil yapanlar için tedbir aldık. Havalimanlarından içeriye girsinler. Gözaltına alınıp yallah” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Sezgin Tanrıkulu: Kaçırılan 4 kişiye hazırlanmış beyanlar zorla imzalatılacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder