10 Ağustos 2019 Cumartesi

İstanbul Büyükşehir’de ‘ganimetçi’ Ömer Akbayrak krizi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Ekrem İmamoğlu’nun atadığı AKP’li İSBAK ve İETT genel müdürleriyle ilgili tartışmalar sürerken yeni bir kriz patlak verdi.

BOLD – 16 Nisan 2017’deki Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak evetçilere helaldir” diyen Ömer Akbayrak’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Cihan Güner, sosyal medya hesabından şöyle yazdı: “İBB çalışanı Ömer Akbayrak, referandum öncesi, ’17 Nisan günü savaşı kazanınca, hayır’cıların karıları ve kızları ganimet olarak evet’çilere helaldir’ demişti. Akbayrak halen İBB’de Mezarlıklar Müdürlüğünde çalışıyor ve halen karımıza – kızımıza sövüyor muhtemelen!”

BAŞKAN BU KONUDA NE DERSİNİZ?

Gazeteci Barış Özgür de bu konuyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sordu. “Sayın İmamoğlu bu konu hakkında ne dersiniz? Bu da mı liyakat” dedi.

Akbayrak’ın AKP’li yönetim tarafından açılan ‘göstermelik’ bir soruşturma geçirdiği öğrenildi. Paylaşımından önce Haller Müdürlüğünde çalışan Ömer Akbayrak, soruşturmadan sonra Mezarlıklar Müdürlüğüne geçti.

TARTIŞMALI İSİMLER

Mehmet Bahaddin Yetkin, Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında CHP’lileri sürekli alkol tüketen insanlar olarak tanımlamıştı. İmamoğlu’nun İSBAK Genel Müdürlüğü görevini vermesi üzerine İstanbulluların tepkisini çeken Yetkin istifa etmek zorunda kaldı.

Yetkin gibi tartışmalı bir diğer isim de İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış… Bağış, CHP’nin Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu bir isim. Buna karşın Ekrem İmamoğlu döneminde de koltuğunu korumayı başardı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder