8 Ağustos 2019 Perşembe

Tayyip Erdoğan’dan Putin’i kızdıracak ‘Kırım’ açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna’yla ilgili Putin’i kızdıracak açıklamalarda bulundu. “Türkiye, Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır” dedi.

BOLD – Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski ile yaptığı görüşme sonrası konuştu. Türkiye’nin, Ukrayna’nın egemenliğini, Kırım dahil toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, “Türkiye, Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarı kardeşlerimiz, Türkiye ve Ukrayna arasındaki tarihi ve insani bağların önemli bir unsurudur” dedi.

Rusya, 2014 yılı Mart ayında yapılan ve Ukrayna’nın kabul etmediği bir halk oylamasının ardından Kırım’ı işgal ve ilhak etmişti. Türkiye dahil neredeyse bütün ülkeler ve uluslararası kuruluşlar Rusya’nın Kırım’ı işgal ve ilhakını kabul etmedi.

PUTİN’İ KIZDIRACAK AÇIKLAMA 

Tayyip Erdoğan, “Soydaşlarımızın tarihi anavatanları Kırım’daki varlıklarının devamı, kimliklerinin ve kültürlerinin korunması, temel hak ve hürriyetlerinin güvence altına alınması önceliğimiz olmayı sürdürecektir” diye konuştu.

AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a her platformda desteğini açıklayan ve AKP hükumeti ile koalisyon ortağı gibi hareket eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, “Kırım’ın Rusya’ya katılımını tanımanın tam zamanı” demişti.

Erdoğan’ın Kırım açıklaması Rusya ve her platformda “dostum” şeklinde tanımladığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kızdırabileceği belirtiliyor.

SORUNLARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Ankara’da bir açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski de, “Ben size söz veriyorum ki Ukrayna kendi vatanını terk etmek zorunda kalan Kırım Tatarlarını kendi sorunlarıyla baş başa bırakmayacak” dedi.

“Kırım’ın Ukrayna’ya geri döneceğine inanıyorum.” diyen Zelenskiy, o gün geldiğinde ayrılmak zorunda kalanların vatanlarına dönebileceğini belirtti.

Venezuela’ya destek veren ülkelere ABD’den tehdit

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder