7 Ağustos 2019 Çarşamba

ABD’de kölelik dönemini anımsatan fotoğraf için Teksas Polisi özür diledi

ABD’nin Teksas eyaletinde atlı polislerin gözaltına aldıkları bir siyahinin ellerini arkadan kelepçeledikten sonra bir iple bağlayarak götürmeleri ülkede tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine Teksas Polisi özür diledi.

BOLD – ABD’nin Teksas eyaletindeki Demokrat Partili siyasetçi Adrienne Bell, hafta başında Facebook sayfası üzerinden bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta, atlı polislerin gözaltına aldıkları bir siyahinin ellerini arkadan kelepçeledikten sonra bir iple bağlayarak götürürken görülüyordu.

YETKİLİLER FOTOĞRAFI DOĞRULADI

Sosyal medyada yayılan görüntüler ABD’nin özellikle güney eyaletlerinde uzun yıllar boyunca yürürlükte kalan kölelik uygulamalarını çağrıştırdığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefine oturdu.

Teksas 14. Bölge’den Demokratların kongre adayı olan Adrienne Bell hafta başında Facebook sayfası üzerinden yayınladığı fotoğrafın gerçek olduğunu duyurmuştu.

Teksas Galveston’daki yetkililerle bağlantıya geçtiğini ve fotoğrafı doğruladıklarını belirten Adrienne Bell, polislerin neden böyle bir ip kullandıklarını anlayamadığını ve görüntünün siyahi toplum arasında “öfke ve nefret” oluşturduğunu belirtti.

TEKSAS POLİSİ ÖZÜR DİLEDİ

Tepkiler sonrası polis yetkilileri uygulamadan dolayı özür diledi.

Yapılan yazılı açıklamada çok sayıda kişinin karıştığı olaylara müdahale gibi bazı senaryolarda bu yöntemin en iyi uygulama olarak kabul edildiği ama bu durumda polis memurlarının yanlış bir karar verdiği ve şüpheli şahsın transferi için bir aracın gelmesini beklemeleri gerektiği belirtildi.

Polis yetkilileri şüpheli şahsın daha önce sabıkası bulunan ve emniyet birimlerince bilinen biri olduğunu açıklarken polis memurlarının olayda bir art niyeti olmasa da bu tekniğin tekrar kullanılmaması için konuyla ilgili politikalarının derhal değiştirildiğini açıkladı.

Açıklamada polis memurları ile ilgili bir disiplin kararı alınıp alınmadığı belirtilmedi.

Avrupa Birliği, Türkiye’deki mülteciler için 127 milyon euro fon sağladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder