8 Ağustos 2019 Perşembe

AKP “Her şey çok güzel olacak” diyen sanatçıların yanına bırakmıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalifleri için sık sık kullandığı “yanlarına bırakmam” ifadesi AKP’nin genel tavrı oldu. Tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesinde “Her şey çok güzel olacak!” sloganını paylaşan sanatçılar da bu tavırdan payını alıyor.

BOLD– AKP’nin hiçbir muhalefeti cezasız bırakmama prensibi sanat dünyası için son hızla uygulanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde İmamoğlu’nun sloganı haline gelen “Her şey çok güzel olacak” cümlesini sosyal medyadan paylaşan sanatçılara uygulanan baskılar bir süredir devam ediyor. Buna son örnek Türk Halk Müziği sanatçısı Selçuk Balcı oldu.

PROTOKOL BASKISI VAR DENEREK KONSER İPTAL EDİLDİ

Cumhuriyet’ten Ayça Han’ın haberine göre Selçuk Balcı’nın 25 Ağustos’ta Malatya Şenlikleri’nde vereceği konser “Her şey çok güzel olacak” dediği için iptal edildi. Gazeteye demeç veren Balcı, ““Menajerimi arayarak, protokol baskısı var, anlayın bizi açıklamasında bulundular.” sözleriyle uğradığı sansürü dile getirdi.

İSMİMİ AFİŞTEN HABERSİZ ÇIKARDILAR

Selçuk Balcı, Malatya Şenlikleri için hazırlanan yeni afişte resmini ve ismini göremeyince yetkilileri arayarak durumu sorduğunda önce “sponsorlardan biri çekildiği için ödeme yapamayacakları” gerekçesiyle isminin çıkarıldığı söylenmiş. Duyurunun yapıldığını, kendisine kapora bile ödendiğini, bilet ve rezervasyon işlemlerinin bile halledildiğini dile getiren Balcı “Gerekirse Malatya halkı için ücretsi çıkarım sahneye” sözleri üzerine yetkililerin “Üzerimizde protokol baskısı var anlayın bizi.” diyerek gerçek sebebi açıkladığını belirtti.

Daha önce, yine Malatya’da 17-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında sahne alacak Pamela’nın konseri iptal edilmişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder